Кошаркашки клуб Јахорина спрема спектакл: Звезда стиже у Пале

Дарко Драгичевић
Кошаркашки клуб Јахорина спрема спектакл: Звезда стиже у Пале

ПАЛЕ - Кошаркашки клуб Јахорина ствара тим за премијерни наступ у првенству БиХ. Актуелни шампион Републике Српске ће 28. августа одиграти пријатељски меч против евролигаша Црвене звезде.

Овај спектакл биће сјајна најава за наредну сезону, а на њему ће љубитељи кошарке моћи да виде нови тим и сигурно је да ће долазак шампиона АБА и Лиге Србије привући велико интересовање.

Управа клуба је већ урадила велики дио посла. Задржала је стручни штаб и седам кошаркаша из прошле сезоне, а сад је кренула и са довођењем нових појачања. 

Након Американаца Барлоу Алерика и Рајана Картера, који су договорени, Јахорина је званично представила још два нова играча. То су Рајко Гутаљ и Марко Буха. Гутаљ је наступао за Будућност Бијељина и Приједор Спартак. Буха је омладински репрезентативац БиХ, до сада је наступао за александровачку Игокеу и бијељински Радник.

Тренер Миро Вукоје је званично продужио уговор и сада већ увелико ради на склапању тима и плану припрема. 

- Настављамо сарадњу с циљем да у новој сезони будемо и даље успјешни. Водио сам екипе у Лиги БиХ, тако да знам шта нас очекује. Задржали смо окосницу екипе и сада смо кренули са довођењем кошаркаша. Стварамо тим који ће бити спој младости и искуства и имамо довољно времена да се уиграмо за премијерни наступ у првенству БиХ. Довешћемо и неколико искусних играча који су већ играли ово такмичење, јер нам је то потребно за виши ранг - истакао је Вукоје за “Глас Српске”.

Поред раније поменутих играча још три квалитетна играча договорила су долазак, сазнаје “Глас Српске” и управо ће они донијети неопходно искуство о којем је Вукоје говорио. 

Тако ће редове “вукова” појачати: Стефан Мијовић, Гојко Суџум и Никола Силађи, који су већ играли елитни ранг такмичења. Мијовић је добро познато име свим љубитељима кошарке у БиХ.

Одлични бек је између осталог играо за Леотар, Младост, Рогашку, мађарски Хонвед, а у Јахорину долази из македонског Пелистера, који је играо АБА 2 лигу.

И Суџум је с пуно успјеха играо у БиХ, гдје је носио дресове требињског Леотара, Радник из Бијељине, Младости Мркоњић Град, као и Чапљине.

Прошле сезоне играо је за Интер Братиславу, гдје је у првенству Словачке имао просјек од 16,6 поена и 8,6 скокова.

Силађи је већ играо у БиХ за Слободу и Братунац. Има интернационалног искуства, а долази из грчког Аса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана