Кошаркашки дерби у "Борику" подсјетио на некадашње дуеле

Дарко Драгичевић
Кошаркашки дерби у "Борику" подсјетио на некадашње дуеле

БАЊАЛУКА - Дерби као некад! Кошаркаши Борца и Игокее одиграли су квалитетан меч пред одлично испуњеним трибинама "Борика". Публика је имала шта да види, а на крају славила је Игокеа резултатом 71:65.

Кључна је била серија гостију 11:0 на крају треће четвртине. Борац је тада повео 48:47, а након тајм-аута тренера Владимира Јовановића Игокеа је заиграла јаче у одбрани и стекла, испоставиће се, кључну предност. Сава Лешић је био најефикаснији са 16 поена, док је код Борца Радош Пелија имао 12.

- Честитам играчима на побједи, ми смо имали један тренинг да се спремимо за ову утакмицу против противника који је квалитетан, добро вођен и ношен публиком у лијепо испуњеној дворани. Знали смо да неће бити лако, сви остали бар за сада имају више времена за припрему од нас. Ипак, нама је циљ да побиједимо сваку утакмицу у Лиги 6. Остварили смо још један корак и идемо даље - истакао је тренер Игокее Владимир Јовановић те напоменуо да је стање Драгана Милосављевића и Немање Марића непромијењено и да не зна кад ће се вратити на паркет.

Кошаркаш Марко Јеремић је најавио борбу за титулу.

- Лепо је играти пред пуним трибинама. Борац је играо добру кошарку, није нас изненадио. Играли смо с пуно осцилација, могло је боље, али је најбитније да смо остварили победу. Циљеви су највиши, сами себи смо поставили циљеве, посебно јер смо Куп изгубили и сада хоћемо да покажемо где нам је место - додао је Јеремић. 

Тренер домаћег тима Зоран Кашћелан је истакао да су пресудили искуство и квалитет ривала.

 - Честитам Игокеи на заслуженој побједи. Била је лијепа представа у "Борику", посебно пред испуњеним трибинама и уз велику подршку публике. Мало је то и утицало на нашу младу екипу која није навикла на то. Ипак, пуне трибине треба да буду мотив више. Сматрам да смо заказали у првом полувремену када је у питању скок и чврста игра у одбрани. Оно што смо радили током треће четвртине је требало да радимо и у првом полувремену, али суштински квалитет и искуство су дошли до изражаја, а меч је одлучила и та надмоћ у скоку. Они су много искусна екипа, знају да играју у много већим интензитетима и то се види. Ово је добра лекција за нашу екипу ако бисмо сутра опет били у прилици да се приближимо некој екипи вишег нивоа од нас. Морамо прије свега физички да одговоримо, а онда ће до изражаја доћи и тај таленат - поручио је Кашћелан. Борац ће у наредном колу играти против Младости у Мркоњић Граду, док Игокеа дочекује Слободу.

Хвала публици

Кошаркаш Борца Борис Драгојевић истиче да се нада да ће екипа и у наредним мечевима имати подршку публике.

- Лоше смо отворили меч, а онда смо успјели да се вратимо у трећој четвртини. Ипак, они су тада доказали квалитет, одиграли агресивнију одбрану па смо имали изгубљене лопте. Уз то смо промашили неке зицере и они су се одвојили. Било је заиста лијепо играти пред пуном двораном и надам се подршци и у наредним мечевима - рекао је Драгојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана