Кошаркаши Србије играју данас против Јужног Судана у трећем колу Мундобаскета

Танјуг
Кошаркаши Србије играју данас против Јужног Судана у трећем колу Мундобаскета

МАНИЛА - Кошаркашка репрезентација Србије играће данас од 10 часова против селекције Јужног Судана у мечу трећег кола групе Б Свjетског првенства у Манили.

Србија је обезбиједила пласман у наредну фазу такмичења, пошто је у првом колу савладала Кину 105:63, а потом селекцију Порторика 94:77.

Јужни Судан је у првом колу послије продужетка поражен од Порторика 101:96, а потом је савладао Кину 89:69. У другом мечу трећег кола групе Б од 14 сати ће играти Кина и Порторико.

- Очекује нас тешка утакмица, сваки меч је овде тежак. То се може видети и по резултатима. Већ су почела изненађења. Наравно да смо ми фаворити и не сакривамо се по питању тога, да ли смо фаворити против нашег сутрашњег противника - рекао је селектор Србије Светислав Пешић.

Он је додао да је селекција Јужног Судана озбиљна екипа.

- Једна од ретких која игра са много атлетике, трчања. Агресивни су у одбрани и скоку. Видели сте како су победили Кину, која у том дуелу није могла да се састави. Тако да, не постоји ниједан противник кога ми не поштујемо и ми морамо да знамо да смо овде дошли да од утакмице до утакмице покушамо да побољшамо нашу игру. Ми смо одиграли тек две утакмице и још треба да играмо. Свака утакмица је за нас као плеј-оф утакмица - истакао је Пешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана