Кошаркаши Приједор Спартака и Леотара иду на ноге Спарсу и Прому

Милан Зубовић
Foto: Њ. Томић

ПРИЈЕДОР - Дебитантску сезону у Лиги БиХ кошаркаши Приједор Спартака отвориће гостовањем код Спарса. Тренер Приједорчана Данило Палилић који је с овим клубом освојио титулу шампиона Републике Српске прошле сезоне зна да га очекује много тежи посао, а први ривал биће велики тест за његову екипу.

- Крећемо с такмичењем и једва чекамо да стартујемо. Најбитније је да смо задржали већину играча из прошле сезоне и при томе довели још неке за које вјерујемо да ће нам помоћи својим знањем и искуством. Прво коло за противника нам доноси једну од најбољих екипа на папиру која свој квалитет потврђује сезонама иза нас. Идемо као аутсајдери што ћемо бити и на већем броју утакмица током лиге, а не само на овом мечу. Ипак, не бојимо се никога и идемо да одиграмо квалитетан меч - рекао је Палалић.

Одиграли су шест контролних мечева и немају кадровских проблема.

- Побиједили смо четири и изгубили у двије контролне утакмице мада је резултат био у другом плану. Драго ми је што смо показали добру игру у мечевима с респектабилним екипама те да се можемо носити с њима. Сада ће све бити другачије јер се игра за бодове - додао је Палалић.

Леотар ће такође гостовати у првом колу и то код Прома у Доњем Вакуфу.

- У наредну сезону крећемо с 12 домаћих играча што је незапамћено у новије време. Током припрема проблеме нам је направио одлазак Драшка Албијанића као и раније Ђорђија Нинковића јер нисмо имали права решења у унутрашњој игри на позицији центра па ћемо покушати да надокнадимо на различите начине, пре свега већом борбеношћу - рекао је тренер требињског тима Марко Ичелић.

Они ће у најјачем саставу путовати до екипе коју поново води Бобан Нинић.

- Прво коло је специфично јер се екипе не познају довољно добро, а имамо мало информација о Прому који је током лета довео три Американца, три Србина и једног Македонца те верујем да имају добар ростер. На њиховом терену нисмо имали много успеха раније и славили смо само прошле сезоне тако да им дајемо улогу благог фаворита и покушаћемо исконтролисати осцилације у игри које су нас пратиле до сада - навео је Ичелић.

Парови, субота: Спарс - Приједор Спартак (16), Широки - Слобода (18), Промо - Леотар (19), Посушје - Орловик (19). Борац - Младост 66:53. Славија - Босна (понедјељак, 20).

Кошаркашице

У првом колу Лиге БиХ за кошаркашице састају се, субота: Леотар - Плеј оф (16), Бановићи - Козара (18), Орлови - Зрињски (18), Јединство - Челик (19), Џампер - Лавови (19.30). Игман - Млади Крајишник 64:72.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана