Кошаркаши Партизана бољи од ФМП у Железнику

Танјуг
Кошаркаши Партизана бољи од ФМП у Железнику

​Кошаркаши Партизана побиједили су на гостовању екипу ФМП 97:91 (24:18, 25:25, 25:23, 23:25) у оквиру 24. кола АБА лиге.

Најефикаснији у табору „црно-белих“ били су Зек Ледеј са 19 поена и шест скокова, док је Аврамовић додао 13 поена. У домаћој екипи истакао се Алекса Степановић са 21 поеном и шест скокова.

Кошаркаши ФМП-а су боље отворили меч, пошто су играли агресивно у одбрани и покушавали да противника казне са лаким поенима из транзиције. Средином четвртине Партизан је заиграо стрпљивије у нападу и успио да преко Ледеја и Егзума дође до преокрета и предности од шест поена. У другој дионици виђен је велики број слободних бацања, тако да игра није била течна.

Менинг и Изунду су доносили поене екипи ФМП-а, док су у одбрани играчи домаће екипе зонском одбраном у више наврата правили проблеме „црно-белима“. Партизан је средином дионице дошао до двоцифрене предности, коју није могао да одржи пошто је ФМП серијом 8:0 успио да смањи вођство противника пред крај првог полувремена.

Током треће четвртине Партизан је упао у проблеме са фауловима, док је домаћа екипа преко пик ен рол игре долазила до поена. Наставили су обе екипе да играју агресивно у одбрани, због чега су поене постизали углавном са линије за слободна бацања. У посљедња два минута треће четвртине Аврамовић и Пантер су поенима успјели да одрже вођство пред почетак посљедње дионице.

Током четврте четвртине Партизан се опет одмакао на 14 поена разлике али домаћа екипа није одустајала. Шутем за три поена су покушали да се врате али сваку тројку су им анулирали Аврамовић или Пантер.

„Црно-бел“ су тренутно први на табели са 21 побједом и два пораза, док је клуб из Железника пети са 13 побједа и 11 пораза.

У наредном колу Партизан дочекује екипу Игокее, док ФМП гостује кошаркашима Студентског центра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана