Кошаркаши Младости на корак до Лиге шест

Милан Зубовић
Кошаркаши Младости на корак до Лиге шест

МРКОЊИЋ ГРАД - Кошаркаши Младости прегазили су Спарс резултатом 108:88 у одгођеној утакмици 14. кола Лиге БиХ и тако "добро наплатили" одгађање сусрета који је на распореду био 14. јануара.

Овим тријумфом домаћи су направили велики корак ка петом мјесту на табели које им доноси наступ у Лиги шест. Изабраници тренера Горана Сладојевића сада имају учинак 11-10, баш као и сарајевски тим, али имају бољу међусобну кош-разлику која би им донијела предност на табели уколико такмичење заврше са истим скором.

До краја лигашког дијела сезоне остало је још једно коло у којем ће Младост угостити Посушје, а Спарс Леотар. Тренер Сладојевић спушта лопту након свих дешавања која су била везана за ову утакмицу у протеклом периоду. Наиме, Сарајлије су тражиле одгађање меча на дан одигравања правдајући то болешћу неколико играча па је утакмица била "на чекању". Затим је по незваничним информацијама регистрована службеним резултатом 20:0 за домаћина због неоправданог недоласка гостију да би потом била донесена одлука да Младост мора играти. У овом мечу Сладојеивћ није могао да рачуна на повријеђеног Харуна Хусеинспахића, док Богдан Микавица није имао право наступа.

- Не треба дизати тензије око овог меча. Што је било, било је, идемо даље. Током цијеле ове полусезоне имали смо изостанке у тиму па смо и сада били ослабљени неиграњем два битна играча.

Без обзира на то, лако смо дошли до побједе која ни у једном тренутку није била под знаком питања и углавном смо водили са више од 20 поена разлике. Треба бити поштен и рећи да су они играли само са пет играча, што се одразило на резултат - рекао је Сладојевић.

Његову екипу у недјељу очекује сусрет са претпосљедњом екипом на табели Посушјем. Побједом потврђују пето мјесто на табели, док би евентуалним поразом били пети уколико Спарс буде поражен у Требињу.

- Стиже нам у госте врло неугодна екипа која има неколико добрих појединаца. Знају играти и казнити свако потцјењивање, тако да морамо бити веома опрезни. Стање је мобилно, идемо да добијемо овај меч, потврдимо пето мјесто и наступ у Лиги шест, што је за ас велики успјех - навео је Сладојевић.

Против Спарса заблистао је Ђорђе Алексић са 27 поена, док је Лазар Ђуровић имао 19 поена и 14 скокова, Стефан Миловановић убацио је 17, Матија Поповић 14, а Орхан Шпаго 13 поена. Гости су до-

путовали са осам играча, док су петорица одиграла свих 40 минута без измјене. Маркиз Мур је постигао 34 поена, Емад Незирић додао је 15, Тарик Буква 14, Зинедин Мулић 13, а Стефан Симанић 12 уз 11 скокова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана