Партизан аутокошем изгубио од Меге

Танјуг
Foto: аba-liga.com

БЕОГРАД- Кошаркаши Меге побиједили су на домаћем терену екипу Партизана 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25) у утакмици четвртог кола АБА лиге.

На 18 секунди прijе краја Мега је имала напад за побједу, а Трифуновић је у скоку убацио лопту у свој кош и тако шокирао црно-бијеле пред вјечити дерби са Црвеном звездом у четвртак.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Никола Ђуришић са 17 поена, док се у Партизану истакао Алекса Аврамовић са 26 поена и четири асистенције. Домаћа екипа је боље отворила утакмицу. Партизан се мучио у нападу све до краја прве дионице, постигао је само четири поена.

Аврамовић и Копривица потом минијатурама доносе битне поене гостима. Са друге стране Мега је играла растерећено, углавном у транзицији. Кажњавали су лоше враћање у одбрану “црно-бијелих” и тако ушли у другу четвртину са плусом од 10 поена.

У другој дионици Мега је наставила да игра кроз рекет и у транзицији. Партизан је поенима Аврамовића и Смаилагића успио да ухвати прикључак и да притом поправи одбрану. Мега је ипак сваку грешку “црно-бијелих” наплатила са лаким поенима.

Церовина је поново донио плус 10 својој екипи са тројком три минута прије краја првог полувремена.

Партизан је наставио да се мучи у нападу, шут није служио госте. Мега је очувала двоцифрену предност пред паузу између два полувремена.

Друго полувријеме домаћи тим је отворио са серијом 10-2 и успио да дође до 19 поена предности. Партизан није успијевао да нађе петорку која би могла да парира Меги, поготово у скоку.

Нанели је са четири поена и двије аистенције покренуо “црно-бијеле” који су смањили заостатак на 11 поена половином треће дионице. Камински је био једини расположен у гостујућој екипи уз Нанелија, највише је допринио у дефанзивном скоку али и кроз поене у рекету.

Посљедњу дионицу “црно-бијели” су отворили агресивније.

Дожер је разигравао свој тим, док је на другој страни битне поене за Мегу постизао Топић. Камински се истакао као најбољи играч Партизана, са игром у рекету и са шутем са дистанце.

Мега је током посљедња два минута имала два поена предности али је Маловец погодио са дистанце за плус четири. Потом поенима Каминског и Јарамаза гости долазе до изједначења.

Мега до побједе одлази аутокошем Трифуновића у посљедњој секунди меча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана