Кошаркаши Макабија побиједили Црвену звезду послије два продужетка

GS
Foto: Sportal

НИКОЗИЈА - Кошаркаши Црвене звезде послије два продужетка 112:109 (13:20, 31:23, 19:19, 21:22, 11:11, 17:14) у првом мечу на припремном турниру на Кипру.

Звезда је много боље отворила меч, али се Макаби у другој деоници вратио, а после тога екипе су се углавном смењивале у вођству све до самог финиша. Израелски клуб је имао плус девет на пет минута до краја, а  водио је и 80:75 на мање од два минута до завршетка, али је Звезда стигла до преокрета захваљујући везаним тројкама Немање Недовића. 

Рокас Гиедраитис код резултата 84:84 није погодио шут за три на 15 секунди до краја, а Макаби није искористио последњи напад, па је меч отишао у продужетак. Водио је Макаби 95:93, али је Јаго Сантос са два погођена бацања изједначио. У сљедећем нападу Макаби је направио офанзивни прекршај, а Звезда није искористила напад за побједу, па се ушло у други продужетак. 

Макаби је на минут и 45 прије краја другог продужетка повео 107:100, али је тројком Адама Ханге Звезда стигла на минус два седам секунди прије краја, међутим није искористила посљедњи напад у ком је евентуалном тројком могла и до трећег продужетка. 

Звезда је играла без лакше повређених Шабаза Нејпира и Милоша Теодосића који ће бити спремни за почетак сезоне, али јачи за Мајка Тобија и Дејана Давидовца који су се почетком недеље прикључили тиму послије краћег одмора због обавеза са репрезентацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана