Кошаркаши Јахорине у новом саставу почели припреме: “Вукови” пријете елити

Дарко Драгичевић
Foto: Спорт дц

ПАЛЕ - Нови кошаркашки премијерлигаш БиХ Јахорина Пале почела је припреме за сезону у којој клуб очекује премијерни наступ у елитном рангу.

Тренер Миро Вукоје имао је на првој прозивци десет новајлија и шест играча из прошле сезоне, а једино је оправдано одсутан Филип Симић. Јахорина је била веома активна током прелазног рока, да би направила тим способан да се бори у првенству БиХ. 

Паљани су тако довели сљедеће кошаркаше: Стефана Мијовића, Николу Силађија, Гојка Суџума, Рајка Гутаља, Марка Буху, Луку Петровића, Андрију Драшковића, Николу Ивковића, те Американце Рајана Картера и Барлоу Алеруза.

Пред стручним штабом ће бити изузетно тежак посао да у наредном периоду до старта такмичења уигра нови тим.

- Играчи су дошли у доброј физичкој спреми и то је нешто што ме радује. Ова прва фаза свакако им је најтежа, а након тога ће бити све лакше. Имамо десет нових играча, тако да ће стручни штаб имати тежак задатак да то све уклопи до старта лиге па смо довели појачање и у том сегменту. Очекује нас доста рада и желимо да и наредне сезоне Јахорина у елитном рангу буде лијепа прича. Свјесни смо шта нас очекује у Првенству БиХ. Виши ранг доноси квалитетније ривале, ту су екипе из АБА 2 лиге попут Широког и Борца, Босна се сјајно појачала, затим Слобода. Има заиста доста квалитетних клубова и због тога морамо баш добро да се спремимо за сва искушења - рекао је Вукоје на окупљању.

Комплетне припреме Паљани ће обавити на домаћем терену. План је да буде одиграно осам пријатељских утакмица управо због доста нових играча да би се екипе што прије уиграле. 

- Имаћемо квалитетне провјере и кроз њих ћемо настојати да искристалишемо тим. Како буду одмицале утакмице, видјећемо да ли нам је евентуално још нешто потребно у играчком кадру. Желимо да будемо добри и у Првенству БиХ и да се настави наша лијепа прича. О амбицијама је рано говорити, јер ривали још склапају тимове, али је јасно да желимо да будемо што бољи - додао је Вукоје.

Спектакл    

Прву припремну утакмицу Јахорина ће одиграти 28. августа, а ривал ће бити евролигаш те шампион АБА лиге и Србије Црвена звезда.

- Звезда нам долази 28. августа, да увелича славу града, да направимо промоцију кошарке, напунимо дворану и да то буде покретачка снага за утакмице које касније долазе - поручио је тренер Јахорине.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана