Звезда крупан залогај за Игокеу

Г.С.
Звезда крупан залогај за Игокеу

БЕОГРАД - Други контролни меч против евролигаша Игокеа је окончала поразом. Након неуспјеха против Партизана од ње је боља била и Црвена звезда која је славила резултатом 82:77 (25:19, 19:26, 14:9, 24:23), а утакмица је одиграна у Београду иза затворених врата.

Тренер екипе из Александровца Ненад Стефановић имао је на располагању 12 играча. У саставу је био и опорављени Огњен Радошић који је почео да тренира са остатком екипе као и Никола Марић који се опоравио од повреде док је нову прилику добио и Стефан Кенић који се налази на проби. У саставу није било Михаила Бошковића као ни повријеђеног Страхиње Гавриловића. Најрасположенији против “црвено-бијелих” био је Брајс Џонс са 21 поеном, пет асистенција и три скока. Терел Картер додао је 19 поена и имао 13 ухваћених лопти, док је капитен Драган Милосављевић постигао десет поена.

Стефановићеву чету сада очекује турнир у румунској Орадеи гдје ће им идућег петка ривал бити Клуж. Поред њих, на турниру још играју Орадеа и Сласк Вроцлав у другом полуфиналу па ће дан касније Игокеа одиграти још једну утакмицу, да ли финалну или за треће мјесто зависиће од учинка у првом сусрету. Меч са бањалучким Борцем планиран је за 13. септембар који ће врло вјероватно бити и генерална проба, а прву званичну утакмицу нове сезоне АБА лиге одиграће на гостовању код Сплита (од 20. до 23. септембра), потом гостују Задру, а у Лиги шампиона угостиће Нантер 2. октобра.

Шампиону Србије и АБА лиге био је ово други контролни меч и занимљиво је да су му оба пута ривали били клубови из Републике Српске. Наиме, прије неколико дана играли су са Јахорином у Палама гдје су приредили велики спектакл, а сада су играли пред празним трибинама. Против Игокее предњачио је Лука Митровић са 15 поена уз осам скокова. Ајзеа Кенан је додао 11, а Коди Милер-Мекинтајер десет. Тренер Јанис Сферопулос није могао да рачуна на Бранка Лазића и Џеола Боломбоја, а у екипи је било свих осталих 14 играча.

Сљедећу припремну утакмицу Звезда ће одиграти 5. септембра против Хапоела у Београду, а и она ће бити без присуства публике.

Рођендан

На дан утакмице против Црвене звезде тренеру Игокее Ненаду Стефановићу био је рођендан, 39. по реду. Рођен је 1985. године у Титовом Ужицу, а као играч наступао је за ОКК Београд, Слогу из Краљева, Партизан, ФМП, Свиеције, Могрен, Борац из Чачка, Металац, Раднички из Крагујевца, Тамиш, Смедерево, Стокхолм Иглс, 08 Стокхолм и Жарково. Као тренер водио је Зему и ФМП, док је био асистент у ОКК Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана