Кошаркаши Црвене звезде након продужетка побиједили Фенербахче

Танјуг
Foto: Спорт Клуб

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде су побиједили Фенербахче послије продужетка (91:89, у регуларног току 79:79) у мечу посљедњег, 34. кола регуларног тока Евролиге, па су петом узастопном побједом у одличном ритму окончали учешће у елитном такмичењу.

Гости су боље отворили меч, али је Звезда серијом 10:0 средином друге дионице стигла до преокрета и вођства 41:39 на полувремену.  

У другом полувремену Фенербахче је углавном био тај који је водио, а у последња четири минута је ушао са плус пет (74:69), али је затим услиједила драма. 

Звезда је послије искоришћених слободних бацања Луке Митровића стигла до 77:78 на 27 секунди до краја.  

Најбољи стрелац утакмице Џонатан Мотли је затим промашио једно од два бацања, па је Факундо Кампацо пет секунди пре краја изједначио и увео меч у продужетак, јер је после тајм-аута Марко Гудурић промашио шут за побједу.  

У продужетку је чету Душка Ивановића ка побједи повео разиграни Кампацо, који је дао чак осам поена у додатних пет минута.  

Аргентинац је осам секунди пре краја промашио једно од два слободна бацања, али то гости нису искористили јер је Ник Калатес промашио шут за три поена за побједу. 

Најбољи стрелац у Звезди био је Кампацо са 24 поена, Огњен Добрић је додао 22, 17 је убацио Лука Вилдоза, а Митровић 12.

Најбољи у екипи Димитриса Итудиса био је Мотли, који је постигао чак 27 поена, 19 је додао Најџел Хејс-Дејвис, а двоцифрени су били и Тајлер Дорси са 12, као и Гудурић и Калатес са 11.  

Звезда је  побjедом обезбједила 10. мјесто на завршној табели Евролиге.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана