Кошаркаши Бостона у посљедњој секунди изборили мајсторицу против Мајамија

Танјуг
Кошаркаши Бостона у посљедњој секунди изборили мајсторицу против Мајамија

МАЈАМИ - Кошаркаши Бостона побиједили су ноћас у гостима екипу Мајамија 104:103 у шестом мечу финала плеј-офа Источне конференције НБА лиге.

Кошаркаши Бостона су тријумфом у Мајамију изједначили на 3:3 у серији, која се игра на четри побједе.

Наредни меч је на програму за два дана у Бостону. Мајами је водио 3:0 у серији, али је Бостон стигао до три узастопне побједе и има прилику да пред својим навијачима за два дана избори пласман у велико финале.

Бостон је тако постао четврти тим у историји НБА лиге који је у плеј-офу успео да надокнади три пораза и избори мајсторицу. Бостон је до тријумфа стигао поенима Дерика Вајта уз звук сирене. Селтикси су три минута пре краја водили 100:91, али је Мајами серијом 12:2 повео 103:102.

Екипа Бостона је имала три секунде за посљедњи напад, Маркус Смарт је био непрецизан за три поена, а онда је Вајт из “одбојке” донио тријумф гостима.

У побједничком тиму најефикаснији је био Џејсон Тејтум са 31 поеном уз 12 скокова, док је Џејлен Браун додао 26 уз 10 скокова. Маркус Смарт је убацио 21 поен уз 10 ухваћених лопти.

Дерик Вајт је меч завршио са 11 поена. Код домаћих, најбољи је био Џими Батлер са 24 поена, а Кејлеб Мартин је убацио 21.

Побједник дуела између Бостона и Мајамија играће у финалу НБА лиге против екипе Денвера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана