Кошаркаши Борца се "играли" против Спарса

Д.Д.
Кошаркаши Борца се "играли" против Спарса

БАЊАЛУКА -  Кошаркаши Борца забиљежили су и другу побједу у првенству БиХ. Бањалучани су на свом паркету савладали сарајевски Спарс 76:56, а тренер Зоран Кашћелан итекако може да буде задовољан већим дијелом утакмице.

Млади тим Борца је сјајно одиграо другу четвртину у којој је стекао двоцифрену предност. Бањалучки тим је доминирао у тим моментима у скоку, тимском игром и асистенцијом је сломио ривала, који није имао рјешење у нападу.  Спарс је у том периоду убацио само седам поена.

Једини пад у игри домаћи тим је имао од средине треће четвртине. Бањалучани су имали максималних плус 30 (57:27), а затим су стали у посљедних шест минута. Нису постигли ни поен па су гости направили серију 16:0. Смањио је Спарс на 44:57.

Међутим, на старту посљедњег периода уродили су плодом савјети тренера Зорана Кашћелана па је Борац одбио налет сарајевског тима. Предност је поново почела да расте па је домаћи тим опет имао плус 20 и затим је меч мирно привео крају.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Радош Шешлија са 19 поена, док је поново бриљирао и Џерод Вест. Американац је убацио 11 поена али је имао 9 асистенција и 7 скокова. Такође млади Борис Драгојевић је био двоцифрен и имао је 15 поена..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана