Кошаркаши Борца почели припреме: Шћекић спрема тим за нову сезону

Милан Зубовић
Кошаркаши Борца почели припреме: Шћекић спрема тим за нову сезону

БАЊАЛУКА - Под диригентском палицом новог-старог тренера Марка Шћекића кошаркаши Борца започели су припреме за нову сезону у којој ће наступати у Лиги БиХ, АБА 2 лиги и Купу Републике Српске.


Посљедње појачање “црвено-плавог” тима је искусни крилни центар Милић Благојевић који је прошле сезоне наступао за крагујевачки Раднички у Кошаркашкој лиги Србије. Прије њега стигли су Стефан Симанић и Тај Херис, док се очекује долазак још једног играча који може да покрије позиције “кеца” и “двојке”.

- Први је дан припрема и очекује нас напоран период до 1. октобра, када нам је на распореду прва званична утакмица на гостовању код Илирије у АБА 2 лиги. Имамо скоро два мјесеца да се што боље припремимо за сљедећу сезону - рекао је Шћекић који је био играч Борца, једно вријеме играч-тренер, затим главни тренер па онда и члан стручног штаба.

Екипа је доста промијењена у односу на прошлу сезону. Нема Амсала Делалића, Радоша Шешлије. Џерода Веста, Санија Чампаре, Сандија Грубелича...

- Играчки кадар знатно је промијењен. Остало је доста млађих играча које смо узели из нашег омладинског погона. Ту је доста играча који су и прошле сезоне бранили боје нашег клуба, неколико их је на позајмици из Игокее као и четири појачања. Херис је искусни плејмејкер који је прошле сезоне играо за Паниониос и освојио Другу грчку лигу, Милић Благојевић је стигао из Радничког и Стефан Симанић који је наступао за Спарс. У потрази смо за играчем на позицији бека који би врло брзо требало да стигне јер смо у завршним преговорима са једним Американцем - навео је Шћекић.

Амбиције клуба нису до краја дефинисане и биће познате када екипа буде склопљена у потпуности.

- Амбиције клуба у домаћој лиги су на највишем нивоу, као што је то био случај раније, а то је да се пласирамо у Лигу шест. С обзиром на то да нема плеј-офа идуће сезоне, надамо се што бољем пласману да бисмо поново изборили АБА 2 лигу. У АБА 2 лиги амбиције су мало мање с обзиром на систем такмичења и групну фазу, што ће бити мало незгодно да се пласирамо у други круг с обзиром на нашу младост. Ипак, видјећемо јер ни други клубови нису до краја формирали своје екипе - изјавио је Шћекић.

Припремне утакмице су договорене и прва ће бити 18. августа против Динамика. Сљедећа је 25. августа против Босне и тако редом на сваких седам дана до 1. октобра.

Промјене у АБА

Борац ће у групи Д Друге АБА лиге играти против Илирије, Златибора и Шибенке.

- Мислим да ће бити занимљивије за клубове иако ће бити теже пласирати се у другу рунду, поготово оним клубовима који имају мањи буџет и слабији ростер. Биће играно код куће и на страни, што је јако примамљиво за публику и надам се да ће наши навијачи то осјетити и да ће “Борик” бити пун када будемо домаћини - поручио је Шћекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана