Кошаркаши Борца на испиту у Сарајеву: Прва шанса за финале и АБА 2

Дарко Драгичевић
Кошаркаши Борца на испиту у Сарајеву: Прва шанса за финале и АБА 2

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца имаће данас (18.30) прву меч лопту за пласман у финале првенства БиХ против Босне у Сарајеву, а евентуалним тријумфом би осигурали и АБА 2 лигу наредне сезоне.

Како је Широки Бријег већ осигурао пласман као побједник лигашког дијела, бољи из овог полуфиналног пара обезбиједиће играње регионалног такмичења без плаћања позивнице. Бањалучани воде 1:0 у серији, а тренер Зоран Кашћелан вјерује да његова екипа може до другог тријумфа.

- Сигурно је да је сад већи притисак на екипи Босне. Након побједе у првом дуелу сигурно је да смо пуни самопоуздања и да смо ријешили грч у којем смо били, јер нам је наметнута улога фаворита у том првом дуелу због добрих партија у Лиги шест за шампиона. Сад је Босна фаворит и имаће додатни притисак јер немају права на грешку, али они су веома искусна екипа која може с тим да се носи. Требало би напоменути да су они у сезони имали само један пораз на домаћем паркету и то од нас. Очекујем од својих момака да и у другој утакмици одиграју са пуно енергије и да нама младост буде адут. Сигурно је да ћемо покушати да остваримо тријумф којим бисмо изборили финале и АБА 2 лигу и то би заиста било сјајно - истакао је Кашћелан.

Босна је изузетно искусна екипа која има одличну центарску линију. Ту је доста играча који су током каријере играли и АБА лигу тако да Бањалучане очекује веома тежак задатак.

- Већ смо спомињали колико су они искусни и реално је да су фаворити у другом мечу. Очекујем другачији дуел него у Бањалуци гдје се видјело на нашим играчима стегнутост посебну у шуту.  Наши искуснији играчи нису имали водеће улоге у својим тимовима па се то осјети. Међутим, имамо добру ствар, а то је заједништво екипа, као и максимална борба. Играју као тим и то је нешто у чему заиста уживам ове сезоне. Имамо ми адуте и покушаћемо да дођемо до побједе - поручио је Кашћелан.

Игокеа у Широком

Други полуфинални пар чине Широки Бријег и Игокеа. Тим из Лакташа добио је први меч, а друга утакмица се игра данас (19 часова) на “Пецари”. У случају да Игокеа слави пласираће се у финале.

- Поред лошијег старта у првом мечу смо на крају убедљиво славили. Да бисмо остварили циљ потребна нам је победа у Широком и да завршимо серију у две утакмице. Потребан нам је додатни напор у дефанзиви да утакмицу уведемо у наш ритам и ако је могуће славимо - рекао је тренер Игокее Марко Цветковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана