Кошаркаши Басконије великим преокретом побиједили ослабљену Звезду у Арени

Танјуг
Кошаркаши Басконије великим преокретом побиједили ослабљену Звезду у Арени

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у мечу 22. кола Евролиге од Басконије са 91:90.

Меч је ријешен 12 секунди прије краја када је Монеке ухватио лопту у нападу послије промашеног бацања Милера Мекинтајера, а потом је Маринковић убацио два поена са пенала и донио свом тиму недостижна четири поена разлике. Штета, јер Звезда је била близу великог тријумфа.

Иначе, потпуно луд меч имали смо у Арени. Ношени подршком више од 20.000 навијача, кошаркаши Звезде су почели сјајно. Водили су констатно од првог минута, разлика је ишла и до 12 поена.

Тројке су сијевале са свих страна. Новајлија Смарт је био одличан, пратио га је Јаго и све је дјеловало да ћемо видјети велику побједу ослабљење Звезде. На полувремену је на семафору стајало - 52:43.

Међутим, тако није мислио Маркус Хауард. Убацио је 17 поена у трећој четвртини и потпуно окренуо меч. Басконија је брзо дошла до двоцифрене разлике! А, онда је и Маринковић погодио три шута ван линије 6,75. Звездина игра није постојала у трећем кварталу који су изгубили 10:26.

Звезда је, ипак, преко Јага и Гиедраиса учинила меч драматичним. Дошли су на 83:84, али тада је поново на сцену ступио Хауард који је везао четири поена и донио свом тиму велики капитал пред завршних 100 секунди. Незаустављив је био сјајни амерички бек. Чак ни Лазић није имао рјешења за њега.

Хауард је на крају убацио невјероватна 32 поена. Маринковић га је пратио са 18 поена. Са друге стране, Јаго је убацио 26 поена, али није имао још неког довољно тако добро расположеног саиграча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана