Кошаркаши Басконије изненадили Олимпијакос, Ефес побиједио Жалгирис

Танјуг
Foto: Евролига

Кошаркаши Басконије побиједили су вечерас у Атини екипу Олимпијакоса 75:74 у мечу седмог кола Евролиге.

Басконија је до тријумфа стигла поенима Кодија Милер-Мекинтајера у самој завршници утакмице. Олимпијакос је имао шут за побједу у посљедњем нападу, али је Мустафа Фол био непрецизан. Најефикаснији у побједничком тиму био је Чима Монеке са 20 поена, док је српски репрезентативац Вања Маринковић убацио 10  поена и имао је двије асистенције за 21 минут у игри. 

Код домаћих, најбољи је био Ајзеа Кенан са 23 поена, док је Алек Петерс додао 22. Српски репрезентативац Никола Милутинов играо је само три минута, али није успио да се упише у стријелце.

Басконија и Олимпијакос сада имају по три побједе и четири пораза. Олимпијакос ће у наредном колу гостовати Макабију, док ће Басконија дочекати Барселону.

Кошаркаши Ефеса побиједили су Истанбулу послије продужетка екипу Жалгириса 86:82. Меч је послије 40 минута завршен резултатом 74:74.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Вил Клајбурн са 20 поена, док је Даријус Томпсон додао 17. Код гостију, најбољи је био Кенан Еванс са 20 поена, док је Роландс Смитс убацио 16.

Ефес и Жалгирис после седам кола имају по три победе и четири пораза. Ефес ће у наредном колу гостовати Монаку, док ће Жалгирис играти са Панатинаикосом у Атини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана