Кошаркаш поклонио 25.000 евра својој некадашњој школи у Мостару

Танјуг
Кошаркаш поклонио 25.000 евра својој некадашњој школи у Мостару

МОСТАР - НБА играч и хрватски репрезентативац Бојан Богдановић поклонио је Основној школи "Силвије Страхимир Крањчевић" у Мостару, коју је похађао, око 25.000 евра за набавку информатичке опреме.

Директорка школе Дарија Стојчић рекла је локалним медијима да је донација све изненадила.

Богдановић је рекао да је донацијом желио да захвали руководству школе и да дјеци омогући боље образовање, пренијела је Хина.

"Ја сам био ученик те школе и за њу ме вежу бројне лијепе успомене. Први сусрет с кошарком био је заправо на паркету дворане ове школе. Осјећао сам дуг према томе и, једноставно, хтио сам захвалити овој школи и омогућити дјеци која имају боље услове школовања", навео је Богдановић.

На прочељу дворане те основне школе протеклог љета је нацртан велики мурал с Богдановићевим ликом у дресу хрватске репрезентације.

"Захвалан сам људима из школе који су препознали мој труд и рад, посебно директорки Дарији Стојчић", навео је Богдановић.

Управо је она, након што је дворана обновљена, покренула идеју израде мурала по угледу на друге дијелове града.

Стојчићева је најавила да у школи планирају да о популарноме "Баби" сниме кратки филм који би свједочио о његовом образовању и почецима у кошарци у Мостару, али и о школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана