Кошаркаш Игокее Срђан Бошковић на позајмици у Борцу

Милан Зубовић
Кошаркаш Игокее Срђан Бошковић на позајмици у Борцу

БАЊАЛУКА - Ново лице на тренингу кошаркаша Борца је Срђан Бошковић који ће као позајмљен играч Игокее наступати за бањалучки тим идуће сезоне.

Двадесетогодишњи момак родом из Гацка већ неколико година дио је екипе из Александровца у којој је прошао све омладинске категорије и дебитовао за први тим. Додуше, није добио превелику шансу међу сениорима прошле сезоне чему је допринијела повреда, али сада је спреман да се докаже у најбољем свјетлу јер АБА 2 лигу види као идеалну прилику за напредак.

- Ово је одлична шанса да напредујем као играч, јер тренер Кашћелан воли да ради са млађим момцима. Знам да ме очекују напорни тренинзи, али смо млада екипа жељна доказивања. Већину момака познајем и ван терена, са многима се и дружим приватно тако да вјерујем у добре резултате иако немамо никакав резултатски императив. За све нас заједно ово је прилика да се докажемо на великој сцени и наставимо свој кошаркашки пут те направимо искорак у каријери - истакао је Бошковић у разговору за “Глас Српске”.

Прошлу сезону провео је са првим тимом Игокее и имао прилику да из прве руке осјети понашање екипе на утакмицама Лиге шампиона и АБА лиге.

- Било је то неко ново искуство за мене и сада ће дефинитивно бити лакше. Прилику да играм добио сам код тренера Драгана Бајића у Лиги БиХ док је прошла сезона била таква каква је била, доста баксузна и на неке ствари нисмо могли да утичемо. Од самог почетка припрема био нас је малер са повредама. Једноставно ништа није ишло по плану па се увукла и нека нервоза јер радите добро на тренингу, али на утакмицама никако није ишло како треба - додао је Бошковић.

Вјерује да ће се вратити у Игокеу са којом је овог мјесеца потписао двогодишњи продужетак сарадње.

- На моју радост потписао сам нови уговор са Игокеом. Да будем искрен, очекивао сам да ћу продужити сарадњу са клубом, јер сам ту већ пет година иако прошле сезоне нисам био у првом плану. Руководство тима било је задовољно мојим напретком током година. Говорили су да рачунају на мене и сада су то само потврдили новим уговором који се не добија тек тако. Вјерујем да сам нову сарадњу заслужио добрим радом на тренингу, а не на лијепе очи - изјавио је Бошковић.

Играчи

Управа Борца продужила је сарадњу са капитеном Срђаном Гаврићем док су стигли Џо Плезент, Филип Радаковић, Џејрод Вест, вратио се Радош Шешлија док ће Теодор Симић бити на позајмици, а на тренинзима је неколицина играча из јуниорског погона који ће покушати да се наметну тренеру Зорану Кашћелану.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана