Кошаркаш Будућности Суад Шеховић завршио играчку каријеру

Танјуг
Кошаркаш Будућности Суад Шеховић завршио играчку каријеру

ПОДГОРИЦА - Капитен кошаркашког клуба Будућност Суад Шеховић саопштио је данас да је завршио играчку каријеру, преносе подгорички медији. Шеховић (36) је каријеру почео у Босни, а онда је играо за Олимпију, Будивељник, Химик и Будућност.

Он је у клуб из Подгорице стигао 2013. године, а са екипом Будућности је освојио осам шампионских титула у црногорском шампионату и десет трофеја Купа Црне Горе. Са екипом из Подгорице 2018. године освојио је трофеј у АБА лиги.

Шеховић је рекордер по броју убачених тројки у АБА лиги (406).

"Све важне одлуке о животу доносио сам врло пажљиво. Тако сам и о завршетку каријере размишљао дуго. Није било лако окачити патике о клин, али сматрам да је ово прави тренутак да се повучем. Нема веће среће и привилегије од тога да се бавиш послом који волиш, а мени је кошарка донела заиста много добрих ствари.

За више од 20 година каријере доживео сам доста успона и падова, али никад нисам скретао са пута који сам зацртао. Било је много лепих тренутака у клубовима за које сам играо, важних победа и титула, али и пораза, спортских повреда и неких неостварених жеља.

Након и једних и других трудио сам се да останем фокусиран и дам још више, да тренирам још јаче...", написао је Шеховић на Инстаграму. Он је истакао да му је посебна част била да игра за репрезентацију Црне Горе.

"Посебна част ми је као професионалном спортисти, али и искреном патриоти, што сам играо за репрезентацију Црне Горе и представљао је на највећим европским и светским такмичењима", додао је Шеховић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана