Кондић: Навикао сам на ове кошеве

Милан Зубовић
Кондић: Навикао сам на ове кошеве

БАЊАЛУКА - Само једна побједа дијели кошаркаше Игокее од одбране титуле шампиона БиХ, а њу ће покушати да изборе у четвртак на свом терену у Лакташима.

И другу утакмицу финалне серије плеј-офа Лиге БиХ екипа из Александровца добила је против Борца који је наиграла у “Борику” резултатом 69:57, иако је домаћин приказао много бољу игру него у првом сусрету. “Црвено-плави” су водили током првог полувремена да би у другом до изражаја дошло искуство и квалитет актуелног шампиона који је направио преокрет за 2:0 у серији. Посебно расположен био је бивши члан Борца, а сада Игокее Коста Кондић који је показао да му “леже” кошеви у “Борику” па је убацио 24 поена (пет тројки из осам покушаја).

- Прије утакмице сам се нашалио и рекао да волим када навијају против мене. Волим играти пред пуним трибинима, а и кошеви нису лоши, навикао сам на њих и лако погађао - рекао је Кондић кроз осмијех.

Потом је анализирао меч.

- Утакмицу нисмо започели онако како смо се договорили и како смо то урадили у првом мечу па ту енергију нисмо пренијели у други сусрет. Мало смо били нервозни у првом полувремену, јер нисмо били задовољни суђењем и то смо превише коментарисали међу собом што нам је одвукло концентрацију на другу страну. У другом полувремену дошли смо до наше игре тако да смо показали да смо на вишем нивоу - истакао је Кондић.

Пратио га је Стефан Ђорђевић са 15 и Брајант Крафорд са 14 поена. Код Борца 12 поена постигао је Амсал Делалић, а по десет Јан Ребец и Душан Танасковић. И поред пораза тренер Бањалучана Зоран Кашћелан био је поносан на партију својих момака те ову утакмицу назвао наградом за досадашњи рад и одличном приликом за напредовање.

- Игокеа је заслужено побиједила, јер када се погледа свих 40 минута видљиво је да је њихов квалитет дошао до изражаја. Били смо енергетски фантастични у првом полувремену када нас је носила публика са трибина. Противник је показао квалитет када је казнио наше јефтине грешке након неколико изгубљених лопти у трећем периоду. По ко зна који пут се показало да немамо довољно искуства да имамо мирноћу у критичним моментима када наша игра није на највећем могућем нивоу. Ово је велико искуство за нас - истакао је Кашћелан.

Утакмица је имала хуманитарни карактер и управа клуба је саопштила да је скупила 3.790 марака за лијечење докторке Весне Шипке. Сви они који желе да помогну лијечење уплате могу извршити на сљедећи број рачуна код НЛБ Развојне банке: 5620998030099031 на име Весна Шипка.

Пораз Будућности

Кошаркаши Широког повели су са 2:1 у серији за треће мјесто у Лиги БиХ, након побједе против Будућности резултатом 75:63. Серија се игра на три добијене утакмице, наредна ће бити играна у Бијељини, а трећепласирани тим осигураће директан наступ у АБА 2 лиги. Са 13 поена и девет скокова Војин Илић био је најбољи у Будућности, Бранислав Ђекић додао је 12. Код домаћина Филип Краљевић је убацио 18 поена, а капитен Широког Иве Иванов најавио крај каријере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана