Колико још Јокићу треба трипл-даблова да престигне Меџика Џонсона?

Глас Српске
Колико још Јокићу треба трипл-даблова да престигне Меџика Џонсона?

Никола Јокић постигао је данас 124. трипл-дабл у каријери и 18. у досадашњем дијелу НБА сезоне и тако се додатно учврстио на четвртом мјесту вјечне листе.

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су Голден Стејт вориорсе 119:103. Српски центар је наставио са одличном игром, уписао је трећи трипл-дабл заредом, утакмицу је завршио са 32 поена, 16 скокова и 16 асистенција. Јокић је  тако постао први кошаркаш у историји НБА лиге који је на три узастопне утакмице имао најмање 14 скокова и 14 асистенција.

Јокић је трећи пут у каријери уписао учинак са 30 и више поена, 15 и више асистенција и 15 и више скокова, чиме је премашио Вилта Чемберлена који је овакав скор забиљежио два пута, а заостаје за Оскаром Робертсоном који има чак 11 достигнућа.

Када је ријеч о укупном броју трипл-даблова у регуларном дијелу сезине, Јокићу већ одавно у леђа гледају великани овог спорта попут Леброн Џејмса, Џејсона Кида или Вилта Чемберлена.

О каквом подвигу се ради говори податак да је један од највећих кошаркаша свих времена Мајкл Џордан у својој каријери у само 28 мечева уписао двоцифрен број поена, асистенција и скокова.

Испред Јокића су само три имена, а прво које центар из Суботице може да прескочи је легендарни Меџик Џонсон, који је у каријери остварио 138 трипл-даблова.

Далеко на врху листе су Расел Вестбрук и Оскар Робертсон који имају 198, односно 181 трипл-дабл.

Дакле, Србину треба још 15 корака до трећег мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана