Коди Милер Мекинтајер нови плејмејкер Црвене звезде!

ГС
Коди Милер Мекинтајер нови плејмејкер Црвене звезде!

БЕОГРАД - Амерички плејмејкер Коди Милер Мекинтајер нови је члан КК Црвена звезда Меридианбет, потврдио је клуб са Малог Калемгдана.

Најбољи асистент Евролиге за сезону 2023-2024 потписао је двогодишњи уговор и стиже на Мали Калемегдан након изванредне сезоне у екипи Басконије у којој је постао један од ријетких играча који је остварио трипл дабл на једној евролигашкој утакмици, али и рекордер по броју асистенција на једној утакмици – 20!

Организатор игре висок је 191 центиметар, тежак 90 килограма, рођен је 1. јуна 1994.године у Сјеверној Каролини.

Прве озбиљније кошаркашке кораке направио је на познатом кошаркашком колеџ програму Вејк Форест, али је своју каријеру градио махом у Европи.

У каријери је наступао за Леувен, Парму, Зенит из Санкт Петербурга, Цедевита Олимпију, Партизан, Бург, Андору, Газијантеп… Био је најбољи асистент ВТБ лиге као члан Зенита, али је у претходној сезони коју је окончао као најбољи асистент Евролиге (7,3 додавања по мечу) направио огроман искорак и биће огромно појачање на позицији организатора игре на којој наш тим има и Јага Дос Сантоса и Милоша Теодосића.

Милер-Мекинтајер је четврто појачање црвено-бијелих, након Уроша Плавшића, Ајзее Кенана и Мајка Даума, док се у клуб вратио и Никола Калинић, а уговоре су продужили Боломбој, Гедраитис, Јаго Дос Сантос, Милош Теодосић и капитен и рекордер клуба Бранко Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана