ККИ Врбас силан у НЛБ лиги: У полуфиналу против Парамонта

Дарко Драгичевић
ККИ Врбас силан у НЛБ лиги: У полуфиналу против Парамонта

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб инвалида Врбас у полуфиналу плеј-офа НЛБ Wheel лиге играће против екипе КК ОСИ Парамонт из Подгорице, док ће у другом полуфиналу снаге одмјерити Параспорт Словенија и КИК Змај.

Ово је епилог четвртог одиграног турнира на којем су Бањалучани прво савладали тим из Словеније 82:70, а потом и Сингидунум Црвена звезда Београд 70:41. У посљедњем мечу који је одигран у дворани “Борик” Параспорт Словенија добила је КК ОСИ Парамонт са 68:54.

Задовољан што су са максималним учинком завршили овај турнирски дио такмичења био је Владо Шврака који је против Словенаца и екипе из Србије постигао укупно 41 поен.

- Није нам било лако у првом сусрету, јер је и Параспорт Словенија до нашег дуела била такође непоражена екипа као и ми. Оно што је најважније, а то је да смо успјели да их савладамо и да овај дио завршимо са максималним учинком. Вјерујем да ћемо и ове сезоне играти у финалу, али да ћемо сада доћи до побједничког трофеја - рекао је Владо Шврака.

Предсједник клуба Маринко Умичевић добио је похвале од екипа учесника за сјајну организацију турнира. Похвале пријају као и резултати које је екипа остварила на посљедњем турниру.

- Када се све сабере можемо бити задовољни, а ми смо и очекивали да ћемо остварити оба тријумфа у нашем “храму спорта”. Екипа из Словеније пружила је жесток отпор, поготово у првој четвртини и почетком друге, али су наши играчи врло брзо средили редове, играли су све боље и боље и на крају су заслужено дошли до вриједног тријумфа који нам је омогућио прву позицију за плеј-оф. Нешто лакши посао био је против наших спортских пријатеља из Београда гдје су прилику добили играчи са мањом минутажом из претходног дуела. Наши играчи настављају са радом како би спремно дочекали наредне мечеве у Премијер лиги БиХ као и за завршницу регионалног такмичења - истакао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас. Такође додајмо да је Кошаркашки клуб инвалида Врбас са Маринком Умичевићем на челу био одличан домаћин четвртог турнира, 16. издања НЛБ Њхеел лиге.

Градачац домаћин

Сад су познати полуфинални парови као и мјесто и датум одигравања завршних мечева овог такмичења. Тако се полуфинални сусрети играју 20. априла у Градачцу, док је финале заказано за 18. мај у Словенији. ККИ Врбас с великим амбицијама чека ове дуеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана