ККИ Врбас побједник Купа БиХ

Милан Зубовић
ККИ Врбас побједник Купа БиХ

Кошаркашки клуб инвалида Врбас по пети пут постао је побједник Купа БиХ пошто су у финалу савладали КИК Змај 84:60 (27:12, 17:20, 18:17, 22:11) у мечу који је одигран у Зеници.

Пехар капитену Биљани Недић уручио је Алага Пашић, предсједник Савеза кошарке у колицима БиХ, а медаље селектор БиХ Бехрудин Бајгорић. Бањалучани су на овај начин дошли до дупле круне, јер су раније на убједљив начин освојили шампионски наслов.

Када је ријеч о финалу Купа треба истаћи да су играчи ККИ Врбас водили од почетка сусрета и да је њихов тријумф више него заслужен.

У побједничком саставу најефикаснији били су Владо Шврака са 35 и Анте Штимац који је дао 27 поена, а код тима из Градачца најбољи је био Нермин Панџић са 19 поена. Рецимо још да је ово била пета побједа ККИ Врбас у текућој сезони против КИК Змај, а њихов шест меч на програму је 21. маја у Љубљани када ће играти финале НЛБ лиге.

Пехар ККИ Врбас за титулу, Шврака први стријелац Прије почетка финала Купа БиХ кошарке у колицима, мала свечаност на паркету дворане Арена у Зеници. Капитену Кошаркашког клуба инвалида Врбас Биљани Недић уручен је пехар за девету узастопну титулу у Премијер лиги. Осим тога признање је добио и Владо Шврака који је са 297 поена најбољи стријелац недавно завршене премијерлигашке сезоне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана