ККИ Врбас одустао од Еврокупа

Г.С.
ККИ Врбас одустао од Еврокупа

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб инвалида "Врбас" неће у наредној сезони 2023/24. наступити у Еврокупу.

Разлог због чега су се на ово одлучили јесте недостатак новчаних средстава, о чему су обавијестили спортску јавност Бањалуке, Републике Српске и БиХ.

- Дан послије обиљежавања 21. рођендана желимо да обавијестимо јавност да смо принуђени да откажемо учешће у Еврокупу. Не желимо више улазити у нова задужења, уз напомену да сам дизао лични кредит како бисмо успјешно организовали квалификационе турнире у еминентном такмичењу. Увијек смо добијали високе оцјене за организацију од ИВБФ али и честитке од клубова учесника који су долазили из Енглеске, Италије, Њемачке, Француске, Турске, Швајцарске, Израела...На све то смо поносни и ово је била најбоља промоција Бањалуке и Републике Српске, а спорт је свакако најбоља прилика за промоцију - истиче се у саопштењу ККИ "Врбас" којег је потписао предсједник Маринко Умичевић.

У даљем саопштењу се наводи сљедеће:

- Упутили смо дописе како предсједнику Републике Српске Милораду Додику исто тако и Министарству породице, омладине и спорта како би нам помогли да прихватимо наступ у Еврокупу за нову сезону. Међутим, до данашњег дана нико нам није одговорио на допис и то сматрамо неодговорним и помало безобразним чином. Па и негативан одговор је било какав одговор, ко зна можда су на годишњем одмору па не могу одговорити на допис. Штета, јер ћемо одустајањем од наступа у Европи изгубити одређене бодове и рејтинг којег смо годинама стицали, уз напомену да се ККИ ВРБАС на званичној листи налази на 30. мјесту од 3.000 клубова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана