ККИ Врбас јесењи шампион: Лекција и Сарајлијама

Дарко Д.
ККИ Врбас јесењи шампион: Лекција и Сарајлијама

БАЊАЛУКА -Играчи Кошаркашког клуба инвалида Врбас забиљежили су још један тријумф у Премијер лиги БиХ у кошарци у колицима.

Овог пута су, у мечу 4. кола, у дворани Обилићево очитали лекцију екипи 3К из Сарајева добивши их 93:56 (25:18, 22:11, 24:11, 22:16). Утакмицу су нешто боље почели гости који су у два наврата имали плус пет, 13:8, 15:11.

Врло брзо све је дошло на своје мјесто те је Владо Шврака тројком окончао прву четвртину за 25:18 за ККИ Врбас. Већ тада било је потпуно јасно да ће домаћи остварити и четврту везану побједу у текућој сезони.

Самим тиме су коло прије краја осигурали јесењу титулу потврдивши да су и даље број 1 у елити БиХ. Све честитке за јесење почасти заслужују играчи, стручни штаб као и управа клуба са предсједником Маринком Умичевићем на челу.

Рецимо да су Бањалучане до цијелог плијена против Сарајлија предводили Владо Шврака са 35 поена, Муфид Чејван дао је 17, а сјајан је био и Бојан Бркић са 16 поена, док је код гостију предњачио Елвир Пурић са 23 поена.

Овом треба додати и потез домаћег играча Славка Шимића који на крају са звуком сирене погодио тројку за коначних 93:56. У посљедњем колу првог дијела сезоне ККИ Врбас игра у Зеници са домаћом Босном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана