Лулић: Титула награда за напоран рад

Дарко Драгичевић
Лулић: Титула награда за напоран рад

ПРИЈЕДОР – Кошаркашки клуб Приједор Спартак нови је шампион Републике Српске. Екипа тренера Данила Палалића славила је у Рогатици 82:66 и укупним резултатом 3:1 у серији освојила трофеј, те изборила пласман у Премијер лигу БиХ. Ово је други трофеј шампиона Републике Српске за овај тим.

На утакмици која је почела минутом ћутања којом је одата пошта страдалим у Београду, у екипи Рогатице најбољи појединац био је капитен Немања Окиљевић са 27 поена. Код Приједорчана најефикаснији је био Бојан Лулић са 22 поена.

Тренер шампионске екипе Данило Палалић истиче да је његова екипа заслужено дошла до трофеја.

-На почетку сезоне наш циљ је био да се пласирамо у плеј-оф. Међутим, добар рад момака током комплетног првенства се исплатио на крају. Освојили смо прво мјесто у лигашком дијелу, стекли предност домаћег паркета. Жељели смо да то крунишемо у плеј-офу и успјели смо. Након одличних мечева у полуфиналу и посебно у финалу против Рогатице заслужено смо дошли до трофеја-сматра тренер Палалић.

Он се затим осврнуо и на комплетну серију против Рогатице.

-Финале није било нимало лагано. Била је ово баш изједначена серија. Мало је недостајало да серија оде и у другом правцу. Рогатицу смо у првом мечу савладали након продужетака а они су заиста веома искусна екипа. Међутим мислим да је пресудила наша ротација као и предност домаћег паркета коју смо стекли након лигашког дијела. Како је серија одмицала до изражаја је дошла наша физичка спремност као и чињеница да смо на располагању имали више играча који су могли да дају свој допринос. Показали смо да смо заиста у овом моменту најквалитетнија екипа у такмичењу и заслужено смо освојили овај трофеј – додао је Палалић.

Најкориснији играч регуларног дијела првенства, али и плеј –офа био је члан шампионске екипе Бојан Лукић.

- Тешка серија против одличне екипе Рогатице. Знали смо да неће бити лако, поготово не на гостујућем терену. Међутим, знали смо да имамо шансу, чекали смо праву прилику да одиграмо како знамо и да побједом крунишемо одличну сезону. Мислио да је на наплату дошао сав наш уложени труд са тренинга и да смо сасвим заслужено освојили титулу шампиона Републике Српске. Честитке мојим саиграчима, тренеру, управи на титули. Такође бих повалио нашег ривала екипу Рогатице на одличној финалној серији која је донијела велико интересовање- истакао је Лулић.

Лулић је током каријере већ наступао у првенству БиХ, тако да зна шта очекује његов тим у новој сезони. Ове сезоне он је својим партијама дао велики допринос успјесима клуба.

-Задовољан сам својим учинком и сигурно да ми признање за најкориснијег играча доста значи. Све то не би било могуће без мојих саиграча који су помогли да ја некако искочим у први план. Добили смо обећање да ће се у Приједору играти премијер лига и чврсто вјерујем у ту причу. Знам шта доноси виши ранг и сигурно да ће нам требати још доста рада-поручио је Лулић.

Екипа Приједор Спартак освојила је шампионску титулу а сада је на управи клуба да пронађе додатна средства како се не би поновила 2016. година када су Приједорчани одустали од такмичења у елитном рангу. Како нису пронађена довољна средства клуб није желио да ризикује са такмичењем у вишем рангу па су одустали.

Првенство БиХ тражи већа финансијска средства, као и појачања у играчком кадру и без тога сигурно да се нико неће упустити у авантуру. Такође потребно је урадити и реконструкцију дворане у Приједору како би она испунила услове за одигравање мечева.

Тренер Данило Палалић ће тек након коначне одлуке Управног одбора о рангу такмичења кренути са плановима за нову сезону. Према првим информацијама у клубу али и градској управи овај пут желе да обезбиједе буџет потребан за такмичење у елитном рангу, тако да би Приједор наредне сезоне могао да има премијерлигаша у кошарци.

Окиљевић: Честитке ривалу

Капитен Рогатице Немања Окиљевић честитао је ривалу на трофеју

-Играли смо колико смо могли и пружили достојан отпор бољој екипи која нас је током првенства и плеј-офа пет пута побиједила, а ми њих једном. Желим им добре партије у првенству БиХ, а мислим да су моји саиграчи на достојан начин презентовали клуб и општину током сезоне. Велико хвала и нашим вјерним навијачима- поручио је Окиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана