КК Феникс се спрема за Прву лиги РС: Напад на елиту

Г.С.
КК Феникс се спрема за Прву лиги РС: Напад на елиту

БАЊАЛУКА - Кошаркашице Феникса започињу нову сезону у Првој лиги Републике Српске са јасним циљем, а то је повратак у виши ранг.

Екипа из Бањалуке играла је неколико сезона у Лиги БиХ, а 2021. године била вицешампион да би након тога услиједио страховити пад, таворење при дну табеле и испадање у нижи ранг.

- Почиње нова сезона првенства Српске у коју крећемо са свим омладинским категоријама, јуниорима, кадетима, пионирима и млађим пионирима. Када је у питању сениорски тим, припремали смо се два мјесеца и надамо се добрим резултатима, односно повратку у Лигу БиХ. Уз све то, желимо да наставимо са развојем играчица и поново изњедримо нову репрезентативку Србије као што је то био случај са Анђелом Демировић, Аном Павловић и Катарином Ковачевић које су ове године добиле позив у У16 селекцију те раније Лана Брењо - рекао је тренер Феникса Дарко Косић.

Нагласио је да су покренули школу кошарке на три локације и то у основним школама “Свети Сава”, “Ђура Јакшић” и “Бранко Радичевић” гдје окупљају дјевојчице од првог до петог разреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана