КК Борац: Спремни за АБА 2 турнир

М.З.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Осокољени побједом против Младости (66:53) у првом колу Лиге БиХ кошаркаши Борца спремно дочекују први турнир АБА 2 лиге који почиње идућег понедјељка у Суботици.

- Прошла сезона била је једна од најуспјешнијих у посљедњих 20 година. Освојили смо Куп Републике Српске и били вицешампиони БиХ док су наши јуниори били шампиони БиХ што је можда и најважније. Поново нас очекује наступ у АБА 2 лиги и хоћу да се захвалим институцијама Републике Српске које су нам помогле, првенствено Министарству породице омладине и спорта које нам је изашло у сусрет и омогућило да се можемо такмичити, као и кабинету предсједника Српске - рекао је предсједник клуба Милан Ђајић. 

Тренеру екипе Зорану Кашћелану биће ово трећа сезона на клупи гдје ће једно ново лице бити са њим. 

- Досадашњи аистент Немања Томић нашао је нови ангажман и отишао на виши ниво, а замијенио га је млади момак из Бањалуке Дарко Бранковић којем ће ово бити прилика за доказивање. Срећни смо што је Борац изњедрио играче и тренере за веће средине. Лигу БиХ смо отворили побједом против Младости и циљ нам је да се пласирамо у Лигу 6, а у АБА 2 лиги трудићемо се да направимо што бољи резултат. Требамо бити свјесни да немамо много искусних играча као прошле године попут Јана Ребеца и Александра Ланговића - рекао је Кашћелан. 

Капитен Борца Срђан Гаврић вјерује да ће побједом отворити регионално такмичење.

- Иза нас је тежак период припрема и контролних утакмица, а битно је да смо Лигу БиХ отворили побједом што нама играчима много значи са психолошке стране. Очекују нас утакмице АБА 2 лиге која је веоам незгодно такмичење у јер у кратком периоду се игра већи број утакмица и проблеме рјешавате у ходу. Наша екипа била је млада прошле године, а сада је још млађа. Сада сам међу старијима, а мени и Радошу Шешлији је лакше јер смо већ сарађивали са тренером и неке ствари покушавамо да пренесемо на млађе играче да се што брже уклопе. Једва чекамо да крене такмичење - навео је Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана