Кириленко писао Умичевићу

Милан Зубовић
Foto: X.com

Андреј Кириленко, предсједник Руске кошаркашке федерације упутио је позив Маринку Умичевићу, предсједнику Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ за учешће на турниру „Куп Тифа“ који ће се од 27. маја до 2. јуна текуће године одржати у Казању.

Треба истаћи да се такмичење организује заједно са кошаркашким клубом „Крила Барсе“ који је прошле године био гост Бањалучана са којим су потписали протокол о братимљењу. 

- Нама је велико задовољство што смо добили позив од прослављеног кошаркаша Андреја Кириленка који се од 2015. године налази на челу Руске кошаркашке федерације. Такође смо срећи што би нам домаћини требали бити наши пријатељи из клуба „Крила Барсе“ са којима се дружили прошле године у Бањалуци и одиграли пријатељску утакмицу. Морамо се одлучити до 3. маја да ли ћемо моћи да прихватимо позив наших великих пријатеља из Русије - рекао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“.

За одлазак у Русији требало би да се обезбиједе значајна новчана средства до којих је тешко доћи. 

- Очекујемо помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика, Владе Републике Српске као и Града Бањалука. Без њихове новчане подршке нећемо моћи да се одазовемо на овај турнир, јер су прескупе авионске карте, а ми за то немамо новца. Морам истаћи да ће организатор покрити трошкове смјештаја, оброка и локалног трансфера за тим од 12 особа – додао је Маринко Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана