Јуниори Игокее бране титулу у Лиги шампиона: АЕК прва препрека

Милан Зубовић
Јуниори Игокее бране титулу у Лиги шампиона: АЕК прва препрека

ДЕБРЕЦИН - Одбрану титуле јуниорске Лиге шампиона кошаркаши Игокее започеће данас од 11 часова.

Први противник у групи Б биће им АЕК, који је јуче убједљиво поражен од Нимбурка резултатом 80:115. Са великом дозом оптимизма млада екипа из Александровца отпутовала је у Дебрецин, гдје се одржава завршни турнир. Прошле године у Турској били су први под вођством Слободана Кецмана, док сада екипу са клупе предводи Борис Јокановић. Тим је претрпио велике промјене у односу на прошлогодишњи, што је и нормално, с обзиром на то да је ријеч о јуниорском саставу који су појединци “прерасли”. Ипак Јокановић са много оптимизма дочекује турнир, док су прије њега освојили Лигу ПКС Бања Лука побједом над Борцем 84:81 и такмичење завршили без пораза.

- Имамо мало проблема са повредама неких играча, тако да против АЕК-а нећемо бити у најјачем саставу. Упркос томе идемо на побједу, као и у другом мечу групе, који је на распореду сутра у истом термину. Спремни смо и мотивисани да изборимо полуфинале у којем је све могуће - рекао је Јокановић за “Глас Српске”.

Свјестан је да ће бити тешко поновити успјех из прошле године, када је Игокеа освојила премијерно издање јуниорске ФИБА Лиге шампиона у турској Бурси.

- Као актуелни шампиони имамо обавезу да се представимо у најбољем свјетлу и вјерујем да ћемо дати свој максимум. У посљедњих десет дана одиграли смо пет утакмица због густог распореда и то нам је мало пореметило тренинге и припрему, али вјерујем да неће утицати на игру - додао је Јокановић.

Он у свом тиму има тројицу играча који су једно вријеме тренирали са сениорским саставом, а то су Андреј Ачимовић, Фарук Дувњак и Огњен Радошић.

- Њих тројица требало би да донесу додатно искуство, јер су већ играли на највећој сцени. Њихово присуство даје екипи неку нову снагу, тако да једва чекамо да почне утакмица - навео је Јокановић.

Састав група

За разлику од прошле сезоне, када је десет екипа било подијељено у двије групе, сада су формиране четири са по три екипе. Првопласирани тимови ће изборити наступ у полуфиналу. У групи А су Ритас, Тенерифе, Промитеас, Дебрецин, у групи Ц Тофаш, Лудвигзбург, Опава и у групи Д Хапоел Јерусалим, Галатасарај и Олденбург. Новајлије су Промитеас, Дебрецин, Опава Галатасарај и Олденбург. Од прошле сезоне нема Бнеи Херцлије, Остендеа и Мурсије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана