Јовановић: Задар је изненађење лиге, играју атипично

Дарко Драгичевић
Јовановић: Задар је изненађење лиге, играју атипично

ЛАКТАШИ - Игокеа ће да отвори 23. коло регионалне АБА лиге гостовањем у Задру. Након двије везане побједе атмосфера у екипи из Лакташа је пуно боља, јер су веома близу да изборе опстанак у регионалном такмичењу.

Задар је упркос свим проблемима које је имао током сезоне дошао до 10 побједе и миран је у борби за опстанак а налази се међу тимовима који се чак боре и за плеј оф.

Тренеру Владимир Јовановићу је управо хрватски клуб пресудио на клупи Црвене звезде, јер је након пораза дошло до раскида сарадње са београдским тимом. Игокеа је у првом дијелу сезоне такође доживјела пораз на свом терену од хрватског представника који је тако дошао до једине побједе у Лакташима у досадашњим мечевима. Иначе у Задру је скор 6-5 у корист домаћина.

-Задар је по мени највеће изненађење досадашњег дела првенства, по сјајним играма и резултатима. Поред свих проблема које су имали задржали су на паркету ствари под контролом. Играју атипично, али веома модерну кошарку са доста транцизије, веома су високи и чврсти. Посебно добро играју на домаћем терену мада су и у гостима приказали сјајне партије- истакао је Јовановић

Тренер Игокее истиче да ће на један сегмент његови играчи посебно морати да обрате пажњу.

-Оно што је сигурно потребно је концентрација у игри свих 40 минута пре свега  у дефанзиви. Ако се испуне ти задаци мислим да ће све ће бити лакше имамо кадровских проблема пред меч , али имамо и две утакмице које смо одиграли солидно. Победили смо их, имамо добро расположење и атмосферу тако да се надам доброј игри- додао је Јовановић.

Центар Никола Марић истиче да су побједе донијеле добру атмосферу пред финиш сезоне.

-Сутра гостујемо против веома незгодне екипе Задра. Имали смо седмицу да се припремимо, одрадили смо тренинге врло добро за ту екипу како у одбрани тако и у нападу. Вјерујем да ћемо то пренијети на утакмицу јер смо имали солидну тренажну седмицу тако да се надам најбољем исходу по нашу екипу - додао је Марић

Меч у Задру се игра у 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана