Јовановић: Пред нама је мало тежи период

Дарко Драгичевић
Јовановић: Пред нама је мало тежи период

ЛАКТАШИ - Игокеа ће на половини сезоне у АБА лиги направити значајне промјене у играчком кадру, тако да ће тренер Владимир Јовановић имати тежак посао у наредном периоду да поново гради игру и одређује улоге у тиму.

Након што је екипа испала из ФИБА Лиге шампиона, уз добар резултатски салдо у регионалном такмичењу, у Лакташима су се одлучили на промјене у играчком кадру.

Крилни центар Никола Танасковић је већ отишао у Будућност, а на утакмици против Меге у саставу није било ни центра Зорана Николића, тако да је могуће да ће и он напустити тим.

Тренер Владимир Јовановић је већ након меча истакао да ће бити још промјена у тиму тако да је могуће да ће још неки од носилаца напустити екипу, чиме би шансу у наставку такмичења добили неки млади кошаркаши. У овом мечу мању минутажу је имао плејмејкер Стефан Муди.

- Нама су већ отишли неки играчи, а током меча смо знали да ће нам још један играч отићи, али то су ствари са којима морамо да се носимо. Поново сад стварамо игру, тражимо улоге и места неким играчима и пред нама је један мало тежи период. Све ћемо изанализирати и видети како даље - истакао је тренер Јовановић.

Игокеа је након одличног старта сезоне и учинка 9-2 доживјела два везана пораза, а у наредном колу је очекује Црвена звезда. Мега је славила убједљиву побједу против Игокее 92:76. Меч су преломили у трећој четвртини када су имали и 24 поена предности. Мега је имала чак 39 скокова наспрам 24 скока Игокее.

Најефикаснији у екипи Меге био је Стефан Миљеновић који је постигао 24 поена, док је Никола Топић додао 18. Код гостију најбољи је био Никола Марић са 14 поена, док су Драган Милосављевић и Стефан Муди убацили по 13.

- Честитам колеги Бараћу и његовој екипи на победи. Ја сам и пре меча рекао да су они јако талентована и квалитетна екипа и већина тих играча ће имати сјајне каријере. Ми смо поразом завршили први део сезоне. Имамо скор од 9-4 што је добро, можда смо могли да имамо коју победу више и мање. Доживели смо два пораза на крају због којих нисмо срећни. Ипак, следи нам уигравање екипе за други део сезоне - поручио је тренер Јовановић.

Наредни меч Игокеа игра у суботу када ће гостовати код лидера екипе Црвене звезде у Београду.

Мујезиновић у Слободи

ОКК Слобода из Тузле у мини-прелазном року ангажовала је 19-годишњег Алдина Мујезиновића који се у родни град враћа из Игокее. Ријеч је о 205 центиметара високом играчу који је претходних година играо за омладинске саставе Игокее, а био је и члан екипе која се такмичила у Првој лиги Републике Српске. Мујезиновић је са Слободом потписао уговор на четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана