Јовановић: Нисмо могли више без плеја

Милан Зубовић
Foto: ВЕЛИБОР ТРИПИЋ

БАЊАЛУКА - Тренер Игокее Владимир Јовановић није био превише разочаран поразом од ЦСКА (82:66) јер није могао да рачуна на Едина Атића, Косту Кондића, Марка Јошила и Стефана Мудија.

- Феноменалан је догађај и нешто ново за нас јер смо играли у условима који нису својствени за кошарку и требало је неко време да се привикнемо. Сјајна је организација и драго нам је што можемо да угостимо све ове људе, тренере и играче. Што се тиче утакмице, мислим да смо одиграли коректно прво полувреме и тражили решења док у другом полувремену нисмо одговорили на њихову агресивну игру. Њихов тренер је видео да ми практично немамо играче на лопти, ball handlere, и да тај недстатак организације игре је значио да морао много да импровизујемо. Нажалост нисмо то радили у другом полувремену па се та лоша енергија пренала и на одбрану где смо били превише мекани. Мислим да смо у овим условима одиграли у горњим границама наших могућности с обзиром на изостанак четири играча. Имамо мало времена да се опоравимо јер већ у четвртак навече играмо против сјајног Галатасараја. Биће то тежа утакмица него јебила против ЦСКА и пробаћемо да се регенеришемо и одиграмо најбоље што можемо - рекао је Јовановић.

Новјалија у редовима Игокее Зоран Николић био је одушевљен виђеним, а нада се бољем издању своје екипе у мечу са Галатасарајем који је на распореду у четвртак навече у Лакташима.

- Свака част за организацију јер је ово један супер турнира и за нас и за клуб и за град Бањалуку и Лакташе. Играли смо сјајно прво полувријеме, били у предности, у трећој четвртини десио се тај пад енергије и концентрације. То је на крају било пресудно зашто смо изгубили са 16 поена разлике. Што се тиче позитивних ствари треба да гледамо прво полувријеме,а што се тиче негативних друго. Вјерујем да ћемо бит ибољи у наредном мечу и константнији како се почетак сезоне буде ближио. Турнир је вема јак, све су екипе веома квалитетна и биће ово добра проба за нас да видимо на којем смо нивоу када су припреме у питању. Галатасарај је јака екипа, тренера познајем (Звездан Митровић) јер ме тренирао у репрезентацији Црне Горе док знам неке играче. АН анам је да одиграмо још боље јер је сада само прво полувријеме било добро - нагласио је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана