Јовановић: Цибона игра атипично, али смо квалитетнији

Д.Д.
Foto: М.З.

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее окрећу се обавезама у АБА лиги након што су завршили наступ у овогодишњој Лиги шампиона.

Серију од пет побједа на регионалном плану и трку са Црвеном звездом за прво мјесто на табели покушаће да наставе у суботњем сусрету 12. кола са Цибоном који је на распореду од 17 часова у Лакташима. 

За разлику од ФИБА такмичења гдје се нису прославили момци које са клупе предводи тренер Владимир Јовановић сјајно играју на Јадрану. 

Имају девет побједа уз два пораза и само је Звезда испред њих са тријумфом више и поразом мање, а у леђа им гледају Партизан, Будућност и Цедевита Олимпија са скором 8-3. 

Све екипе које су иза ње Игокеа је побиједила ове сезоне, а сада ће снаге одмјерити са загребачким тимом. Цибона има великих проблема, како организационо тако и играчки. 

Много промјена десило се претходног љета док је недавно дошло до промјене на клупи па је Јакшу Вулића наслиједио Дино Репеша, син прослављеног Јасмина Репеше. 

- Очекује нас веома важна и захтевна утакмица. Играмо на домаћем терену, одиграли смо лош меч у Лиги шампиона тако да желимо да се вратимо на прави пут. Захтевна је утакмица јер Цибона игра јако добро, атипична је није их лако скаутирати. Домаће првенство играју са пет играча, АБА лигу са још пет тако да је то атипично. Остварили су неке велике побједе уз велики број убачених поена. Морамо да будемо озбиљни и сконцентрисани и да испоштујемо ово што смо спремали за ово кратко време. Мислим да смо квалитетнија екипа али то треба да покажемо на терену – рекао је тренер Владимир Јовановић.

Парови, субота: Цедевита Олимпија - Крка (15), Игокеа - Цибона (17), Борац - Морнар (19), Партизан - Будућност (21). Недјеља: Студентски центар - Црвена звезда (17). Понедјељак: Сплит - Мега (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана