Јокићев рекорд сезоне у побједи над Вашингтоном (VIDEO)

ГС
Јокићев рекорд сезоне у побједи над Вашингтоном (VIDEO)

ВАШИНГТОН - Српски центар Никола Јокић наставио је серију сјајних игара и предводио Денвер у побједи над Вашингтоном са 113:104 на гостовању завршивши меч са новим шутерским рекордом у сезони.

Никола Јокић је као и прије пар дана против Бостона био надомак троструког двоцифреног учинка за који су му овога пута недостајале само двије асистенције, али је предводећи тим у побjеди над Вашингтоном остварио шутерски рекорд сезоне, пише РТС.

Готово рутински убацио је 42 поена уз 12 скокова, осам асистенција, три блокаде и изгубљене лопте, а цифре би биле и веће да половину посљедње четвртине није провео на клупи, јер је Мајк Мелоун због убједљиве предности процијенио да нема разлога да појачава тим.

Јокић је више пута истицао да га бројке и рекорди не занимају превише и да је посвећен тимској игри, а то је и синоћ демонстрирао сјајним потезима који су одушевили и домаћу публику па су му у неколико наврата скандирали послије сјајних додавања и погодака.

Јокићу су добру подршку пружили Џамал Мари и Мајкл Портер са по 19 кошева, а Арон Гордон је на 11 поена додао и 11 скокова.

Колико је домаћи тим био у другом плану илуструје и то да је прва петорка Вашингтона имала само 26 постигнутих поена, готово упола мањи шутерски учинак од Јокића.

Најефикаснији у Вашингтону био је Кузма са 17, а Гафорд и Џонс су убацили по 15 поена.

И Никола Јовић био је стартер у дуелу Мајамија против Орланда, али није имао запаженију улогу у поразу са 105:87 на гостовању.

У игри је провео 15 минута и постигао само два поена уз три скока, али ни остатак тима није имао ефикаснији учинак па су претрпјели, убједљив трећи пораз у низу.

У пораженом тиму Бем Адебајо био је најефикаснији са 22 коша, Тајлер Хиро је додао 12, Џими Батлер је завршио меч са 15 поена.

На другој страни најбољи је био тандем Паоло Банкера и Франца Вагнера са 20 и 19 постигнутих поена.

Славље Бостона против Хјустона обиљежила су 32 поена Кристапса Порзингиса и трећи трипл-дабл у каријери Џејлена Брауна, који је меч окончао са 13 кошева, 11 скокова и 10 асистенција.

Финикс је славио против Индијане са 117:110, а предводили су га Кевин Дурант са 40 поена, Бредли Бил је додао 25, а Девин Букер 26 поена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана