Јокић се на терен вратио трипл-даблом, Денвер разнио Хјустон

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Денвер Нагетси су послије дужег временског интервала коначно могли да се ослоне на већи дио стандардне поставе и то је одмах дало резултат.

Хјустон Рокетси су били немоћни у "Бол Арени" и на крају су поражени са врло убједљивих 134:124.

Било је дилеме да ли ће Никола Јокић поентерски бити најбољи играч на мечу, али је он чак и у том сегменту на крају био испред свих, па је сусрет завршио са новим трипл-дабл учинком од 32 поена (12/19 ФГ, 7/8 ФТ), 10 скокова и чак 15 асистенција. Уз то је разлика са њима на паркету износила +29.

Сви су жељно ишчекивали да други пут у сезони виде дуел српског аса и одличног турског центра Алперена Шенгуна. Као и у првом сусрету одиграном у Тексасу и овдје је Џокер био далеко ефикаснији, са битном разликом коначног исхода, па је овог пута славио актуелни шампион. Битан фактор био је и повратак Џамала Мареја у тим послије скоро месец дана паузе.

Да ће заиста на крају меча бити виђен такав исход могло се претпоставити од првог минута утакмице и уводне мини-серије од 8:3. Фактички су Нагетси водили од почетног коша на утакмици, па до самог краја, без много изгледа ривала да се може вратити у окршај у било ком моменту, преноси Телеграф.

Већ у првој половини уводних дванаест минута први пут је виђена и двоцифрена разлика, која је у тренутку износила и максималних 32:13. Наговијестили су гости да имају шта да понуде почетком другог квартала, када су по посљедњи пут били у једноцифреном заостатку (44:36) међутим Денвер је захваљујући врло расположеном тандему Јокић - Мајкл Портер до паузе вратио осјетних 76:59.

У завршници прве поливине меча домаћин је приредио праву егзибицију, која се завршила постером српског кошаркаша на Алперену Шенгуну.

Посљедњи трзај Рокетса гледали смо крајем треће четвртине при резултату 103:93, али су Нагетси то ипак ријешили да великом дозом мирноће и заслужено дошли до скора 13-6 послије овог сусрета.

Осим Јокића поменути Портер је одиграо изузетно са 30 поена (7/12 за три) уз 10 склокова и 5 асистенција, док је повратник Мареј дао 16 уз по 6 ухваћених лопти и подијељених додавања за кошеве. Реџи Џексон је додао 14, а са друге стране Џејлен Грин и Алперен Шенгун су имали кључне роле са 26 односно 22 поена. Први је имао и 9 асистенција уз 6 скокова, док је Турчин 7 пута ухватио лопту.

Бобан Марјановић није одиграо нити секунд у црно-црвеном дресу.

Хјустон је послије пораза на половичном учинку 8-8. Денвер за два дана очекује гостовање Финикс Сансима, док ће Хјустон гостовати Лејкерсима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана