Јокић сам срушио Минесоту за прво мјесто

Телеграф
Foto: Taнјуг/АП

Кошаркаши Денвер Нагетса дочекали су Минесоту у дербију Запада. Послије изједначеног меча и много преокрета, у посљедњој четвртини се Денвер боље снашао и славио 114:106, уз нову одличну партију српског интернационалца Николе Јокића.

Никола Јокић и овога пута је предводио свој тим, а меч је завршио са убаченим 4 поеном, 11 скокова и 7 асистенција.

Прије овог дуела, оба тима имала су идентичан учинак од 55 побједа и 24 пораза, па је дуел у Бал Арени значио и борбу за прво мјесто на крају регуларног дијела лиге. Колико су изједначена била два тима види се и по посљедних пет мечева које су одиграли идентично, послије двије побједе уписали су пораз, а онда везали два тријумфа. Све ово обећавало је одличан и изједначен меч, баш какав је и виђен, нарочито током прве три четвртине.

Од старта меча Минесота је била та која је водила главну ријеч на терену. Тако, послије првог дијела игре, гости су водили 52:49.

Мучили су се кошаркаши Денвера. Ипак, мало по мало током треће дионице успјели су да зауставе налет ривала и успоставе контролу над уткамицом. Мало по мало стизали су предност ривала, а онда је Реџи Џексон погодио за изједначење, 80:80.

Потом, Нагетси су успјели да се одбране, а Јокић добија бацања, а потом и постиже поене из рекета којима доноси вођство свом тиму. 83:80.

У истом ритму настављена је и посљедња четвртина. Само, играло се много тврђе, са доста прекида, фаулова и тајм-аута. Ипак, на смаом почетку, Денвер долази до нових поена и "великих" +4, за 88:84 на осам минута до краја сусрета. Са сваким новинм нападом, Минесота је губила ритам, а Денвер то користи и долази до највеће предности на мечу од+8, 95:87.

До краја,  Минесота је настојала да прати ритам разиграних Нагетса. Али, на три минута до краја било је 102;92 за домаће кошаркаше, па је побједа била све изсвјеснија.

Резултати

Кливленд - Мемфис 110 - 98

Атланта - Шарлот 114 - 115

Бруклин - Торонто 106 - 102

Мајами - Далас 92 - 111

Милвоки - Орландо 117 - 99

Оклахома Сити - Сан Антонио 127 - 89

Денвер - Минесота

Лос Анђелес - Финикс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана