Јокић промашио за побjеду, али исписао трипл-дабл историју

ГС
Јокић промашио за побjеду, али исписао трипл-дабл историју

Никола Јокић и Денвер Нагитси одиграли су жесток меч против Лос Анђелес Клиперса, а најбољи кошаркаш планете прешао је и 14.000 убачених поена у НБА лиги

Било је 102:100 за Клиперсе, Јокић је уписао трипл-дабл, а Мајкл Мелоун је искључен због сукоба са судијама. Двоструки МВП НБА лиге дошао је на крају до 36 поена, 17 скокова и 10 асистенција, Клиперсе је предводио Џорџ са 28 поена и четири скока.

Прво су Богдан Богдановић и Лука Дончић одржали тројкашки дуел, онда је Никола Јовић показао шта уме против Филаделфије, а највећи спектакл је виђен на крају програма. Нестварну мотивацију су показали играчи Клиперса против актуелног шампиона, нису штедели Николу Јокића, свјесни су сви били колико недостаје Џамал Мареј, који је због повреде десног кољена пропустио своју седму узастопну утакмицу.

И поред тога, већ на полувремену, Јокић је имао 20 поена, девет скокова и четири асистенције, али су му парирали Харден са 14 и Џорџ са 12 поена.

Било је много жестоких фаулова, еуфоричних славља Клиперса за сваки кош у вођству, нарочито почетком треће деонице.

Улазили су у жустре расправе са судијама послије скоро сваког фаула, али нису успели никако да се "одлепе" и направе резултатску дистанцу. Изнурено је деловао Јокић на крају трећег периода игре, па је морао и да одмори на почетку четврте деонице.

Био је на 24 поена, 14 скокова и седам асистенција при 82:77, када је још био на клупи и када је дошло до жешће расправе свих са судијама - и Клиперса и Мајкла Мелоуна, који нема проблем да се суочи са арбитрима, напротив.

Послије паузе, Јокић се вратио на паркет, на осам минута и 15 секунди до краја, претходно је и дошао до 14.000 поена у НБА каријери.

Уследила је шокантна одлука судија, Зубац је направио очигледан фаул над Портером при шуту за три и ништа није досуђено, због чега је Мајкл Мелоун улетео на терен и извријеђао судије. Експресно је искључен, али није могао да прође преко ове одлуке, она је била само једна у мору оних које су га нервирале током овог меча.

И послије искључења, прогледале су судије кроз прсте играчима Клиперса, а добру ролу у Денверу имао је Кристијан Браун, па су Нагетси остали у борби за победу.

И поред спорних одлука и искључења тренера, Денвер је направио серију од 13:4 и пришао на 94:92, на само три минута до краја. Јокић је овјерио трипл-дабл и ушао у завршни обрачун са домаћинима, на само два минута до краја, било је 98:95 за Клиперсе. Ипак, Јокић је имао један промашај када је дуго градио позицију под кошем, Зубац је изашао као побједник из тог дуела, изнудио је чак и фаул Јокића, па отишао на линију пенала.

На +5 за Клиперсе, Јокић је убацио тројку и "закувао", а Зубац је промашио у наредном нападу и на само 33 секунде до краја, имали смо драму. Последњи тајм-аут на пет секунди до краја узео је Дејвид Аделман, син легендарног Рика Аделмана и асистент Мајкла Мелоуна који је показао смиреност у овој драматичној завршници. Ипак, Јокић је промашио тројку преко руке, није ни напад био најсрећније организован, али су и Клиперси били свјесни коме ће лопта ићи.

Преморени Јокић није скупио довољно снаге за побједнички шут, што може утицати и на расплет у борби за прво мјесто на Западу. Харден је додао 20 поена и осам асистенција, одличну ролу имао је и Зубац, који је достојно парирао Јокићу са 14 поена и 15 скокова, а у Денверу се истакао Гордон са 18 поена, шест скокова и седам асистенција, посебно су на њему биле спорне поједине одлуке судија. Колдвел-Поуп је убацио 16 поена, подбацио је Портер са 14 поена и девет скокова, јер је шутирао тројке 2/10.

Баш његова далекометна паљба је нешто што недостаје Денверу када нема Мареја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана