Јокић одговорио критичарима: Не слушам људе који нису шутнули лопту у животу

ГС
Јокић одговорио критичарима: Не слушам људе који нису шутнули лопту у животу

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић ријешио је да једном за сва времена запуши уста бројним "стручњацима" који су причали на сав глас да његова игра не може донијети успјех Денверу у плеј-офу.

Kада су Нагетси освојили НБА титулу, ућуткали су многе хејтере који су користили сваку прилику да оспоре њихове резултате у регуларном дијелу сезоне. Иако је узео два везана МВП признања и био у трци за треће, бројни аналитичари тврдили су да Јокићева игра неће донијети успјех Денверу у плеј-офу. Грдно су се преварили!

Али скромни Сомборац није марио за то - ни најмање. Мудро је ћутао и онда на терену показао свима да су погрешили и да МВП титула није отишло у праве руке.

Денвер је први пут у историји клуба освојио шампионску титулу, а Никола Јокић је својим нестварним партијама у плеј-офу распаметио читаву планету.

У документарном серијалу НБА "Bring it Home", коначно је ријешио да одговори на критке бројних аналитичара.

"Не слушам људе који никада нису шутнули лопту или имали мање од пет поена у просјеку у животу. Никада нису додирнули паркет, никада нису осјетили публику, никада нису имали притисак", рекао је Јокић том приликом.

Бројке које је биљежио у плеј-офу историја не памти. Завршио је доигравање као лидер по постигнутим поенима, скоковима и асистенцијама и тако постао први играч у историји НБА лиге који је у три најважније статистичке категорије био најуспјешнији у плеј-офу. У финалној серији против Мајамија просјечно је биљежио 30 поена по мечу, 14 скокова и седам асистенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана