Јокић оборио рекорд НБА! Нико нема више трипл-даблова у плеј-офу од Србина

ГС
Јокић оборио рекорд НБА! Нико нема више трипл-даблова у плеј-офу од Србина

Денвер Нагетси савладали су Лејкерсе у четвртој утакмици финала западне конференције (113:111) и тако се пласирали у велико финале НБА лиге. Никола Јокић није пропустио прилику да постави један рекорд за вjечност.

Послије нешто тврђег почетка утакмице и бољег отварања Лејкерса, Денвер се вратио, а и једни и други су се распуцали и приредили неке веома атрактивне потезе.

На једној страни за сада доминира Колдвел-Поуп који је убацио већ три тројке, док се на другој истиче Леброн Џејмс са 21 поеном у првој четвртини. Сусрели су се током наредне две деонице Нагетси са многим недаћама, међу којима су биле и сумњиве судијске одлуке, али на крају ипак са предношћу улазе у последњу четвртину.

За то је, по обичају, заслужан Никола Јокић који је маестралном трећом четвртином оборио још један рекорд и поново доказао да је овај плеј-оф који он тренутно игра нешто што ће се тешко поново видети.

Наиме, Вилт Чемберлејн је 1967. у плеј-офу остварио седам трипл-даблова, а Никола је управо остварио свој осми у овогодишњем, те се тако попео на прво место ове листе и велико је питање хоће ли ико икада ово поновити.

Вилта, сада другопласираног на овој листи, прати Меџик Џонсон са шест трипл-даблова из 1982. године, док је Дрејмонд Грин прије четири године остварио исто толико.

Историјски успијех су на крају направили су изабраници Мајка Мелоуна. По први пут у историји франшизе тим из Колорада играће у великом финалу, а највеће заслуге за то иду Николи Јокићу. Иако је на сваком мечу био најбољи појединац Денвера, овај пут Јокић је и поентерски предводио своју екипу. Српски репрезентативац убацио је "Језерашима" 30 поена, уз 14 скокова и 13 асистенција. 

Њега је са 25 поена испратио Џамал Мареј, док се коначно прикључио и Ерон Гордон. Крилни центар Нагетса додао је 22 поена, а ухватио је и шест скокова и пет асистенција. На другој страни Леброн је поново био на ивици трипл-дабла са 40 поена и десет скокова, уз девет асистенција. Он је већ на крају првог полувремена био на 31 поену, стога се јасно може закључити да у другом није одиграо ни приближно добро, поготово када се узме у обзир да је одиграо свих 48 минута, преноси Спортал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана