Јокић објаснио зашто је одабрао кинески бренд, а не Најк

ГС
Јокић објаснио зашто је одабрао кинески бренд, а не Најк

Српски кошаркаш Никола Јокић недавно је направио неочекиван потез и промијенио спонзора који се брине за његову обућу.

Дуго је Јокић сарађивао с једним од најпознатијих свјетских брендова Nikeom, а сада је потписао уговор с кинеском компанијом "361".

Патике овог произвођача први је пут Јокић носио на недавној утакмици Денвера против Торонта, у којој су Нугетси славили 113:104, а Јокић је убацио 31 поен, ухватио 15 скокова и подијелио 6 асистенција.

Сада је објаснио да је кључну улогу при одлуци да промијени спонзора одиграо саиграч Аарон Гордон, који је тако означен као "главни кривац" за промјену Јокићевог добављача патика.

"Гордон је много утицао, али и они (бренд 361) су били заиста директни и искрени са мном. Разговарао сам са Аароном у вези са свиме, он ми је рекао да су добри, брзи и да слушају играча. Заиста сам задовољан досадашњим односом. Чак ни не знам на колико је година уговор, али они заиста покушавају да направе што удобнију патику. Питају ме послије сваког тренинга и послије сваке утакмице о мом мишљењу о патикама и то им је битно", открио је Јокић.

Финансијски детаљи уговора Јокића и "361" још нису познати.

Кинески бренд "361" стар је тачно 20 година и може се похвалити са готово 6.000 продавница своје опреме у Кини, док у остатку свијета има близу 3.000 продајних мјеста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана