Јокић: Морате да будете стрпљиви ако желите нешто велико, не постоје пречице

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ДЕНВЕР- Кошаркаш Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић изјавио је данас да су Нагетси стрпљењем стигли до шампионског прстена у НБА лиги, преноси И-Ес-Пи-Ен .

Кошаркаши Денвера освојили су ноћас прву шампионску титулу у историји франшизе, пошто су у петој утакмици финала НБА лиге на свом терену победили Мајами резултатом 94:89. Денвер је до титуле стигао серијом 4:1 у побједама.

Јокић је подсјетио да је у Денверу од 2015. године.

"Морате да будете стрпљиви ако желите нешто велико, Џамал (Мареј) је као што знате био повређен, али то је процес који мораш да осетиш, не постоје пречице, ово је путовање и срећан сам да сам део тог путовања", истакао је Јокић.

Српски кошаркаш је поновио да жели да се одмори после напорне сезоне.

"Морам да одем кући! Успели смо у нашем послу, освојили смо титулу. Невероватан је осећај, али није све на свету. Желели смо, али то није најважнија ствар, има много других ствари које волим да радим, али то је нормално. Али добар је осећај када урадите нешто у шта није нико веровао, осим нас, то је заиста нешто специјално", изјавио је Јокић.

Лијепе вијести доносе вам Addiko Banka Banja Luka и Глас Српске

Он је признао да је имао велику подршку свих чланова породице.

"Није само ћерка, већ и жена, браћа, некада смо сви живели заједно. Они су људи који ми много значе, без њих не бих био оваква особа", истакао је Јокић, који је пети меч завршио са 28 поена, 16 скокова и четири асистенције.

Јокић је по завршетку меча добио трофеј "Бил Расел", за најкориснијег играча (МВП) финала НБА лиге. Српски кошаркаш је на конференцији за медије одговорио и на питање да ли се радује шампионској паради. Јокић је у том тренутку окренуо главу и питао портпарола клуба: "Када је парада?".

Он је одговорио да је у четвртак, а онда је Јокић рекао: "Не, морам да идем кући".

Један од новинара питао је Јокића да ли је ово највећа ера српских спортиста.

"Морала би да буде", одговорио је Јокић.

Српски кошаркаш је потом узео телефон да провjери да ли је стигла честитка најбољег тенисера света Новака Ђоковића, али се изненадио када је видио велики број порука.

"Спорт је нешто што је Србију увек гурало напред. Чак и пре 20-30 година. Имамо Ђоковића који је за нас најбољи свих времена. Сада имамо и НБА шампиона. Добар је тренутак да будеш Србин", закључио је Јокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана