Jокић: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему сам добар

Танјуг
Jокић: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему сам добар

ДЕНВЕР - Центар Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић изјавио је данас да кошарка није главна ствар у његовом животу, већ нешто у чему је заиста добар.

Јокић је са екипом Денвера освојио титулу у НБА лиги, а српски кошаркаш је проглашен за најкориснијег играча (МВП) финалне серије. Денвер је тријумфом над Мајамијем у финалној серији 4:1 дошао до прве титуле у историји клуба.

-Осећај је добар. Увек је добро када дођете до циља, али све је у путовању. Губите, осећате се под притиском и стресом, сумњате у себе. Када остварите циљ, све је опуштено - изјавио је Јокић у разговору за НБА Тудеј са Маликом Ендруз.

Српски кошаркаш је истакао да вjерује да може да буде још бољи.

-Мислим да могу да будем бољи, али морате да се жртвујете. Кошарка није главна ствар у мом животу, она је нешто у чему сам добар - додао је Јокић.

Тренер Денвера Мајк Мелоун изјавио је послије освајања титуле да очекује још трофеја за Денвер.

-Мелоун је врло такмичарски настројен. Шта год да играте са њим, воли да се такмичи. Увек жели више и то је разлог зашто смо победили . навео је српски кошаркаш.

Јокић је на разговор са Маликом Ендруз дошао без МВП трофеја.

-Стварно не знам где је. Оставио сам га код Спаркија (клупски економ Спарки Гонзалес) у соби, али више није тамо. Надам се да ће се појавити у мојој кући -  рекао је Јокић.

Српски кошаркаш је изнио низ похвала на рачун саиграча Џамала Мареја и тренера Мелоуна.

-Заиста им верујем. То је најважнија ствар и зато побеђујемо. Џамал је био повређен и мислио је да ће га клуб трејдовати. Играо је лоше, медији су говорили лоше о њему. Али, доказао је свима... Не свима, себи је доказао да може да предводи шампионски тим - истакао је Јокић.

Јокић ће данас са Нагетсима имати шампионску параду на улицама Денвера, а потом ће отпутовати у Србију. Новинарка је питала кошаркаша Денвера да ли ће имати прославу у Србији.

-Видећемо, не знам. Не желим ништа велико, желим да се опустим, одем кући и будем у близини пријатеља и породице. И само да уживам у тренутку -  истакао је Јокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана