Јокић доминира пред почетак сезоне

ГС
Јокић доминира пред почетак сезоне

Текућа НБА „предсезона“ јасно нам говори – Никола Јокић се током љета фино одморио и спреман је да настави тамо гдје је стао у претходном плеј-офу.

Денвер Нагетси су у припремном мечу у ноћи између недеље и понедјељка на паркету своје „Бол арене“ савладали Чикаго Булсе резултатом 116:102.

Мечу је присуствовало више од 17.000 гледалаца, а публика у Колораду имала је прилику да током 23 минута у игри гледа Јокића, најбољег играча претходног плеј-офа.

Од самог отварања дуела, када је поентирао карактеристичним и веома тешким шутом познатим под именом „Сомбор шафл“, било је јасно да је Јокић расположен. На крају је дуел завршио са 15 поена (6/9 из игре, 2/5 пенали), девет скокова, пет асистенција, једном блокадом и двије изгубљене лопте.

Ефикаснији од српског центра у побједничком тиму били су само Џамал Мареј (21п, 5ас) и млади Порториканац Џулијан Стротер, који се намеће за озбиљнију улогу пред старт сезоне када је тим Мајкла Мелоуна у питању.

Занимљиво је да се у саставу Денвера налази и некадашњи центар Партизана Амида Брајма. Овај 29-годишњак из Гане покушава да се избори за мјесто у тиму у наредној сезони, а на дуелу са Булсима одиграо је тек 92 секунде и забијлежио 1 поен и 2 скока. У Партизану је провео два мјесеца још 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана