Извлачење такмичарских бројева кошаркашке Лиге БиХ: У бубњу 14 клубова

М. З.
Извлачење такмичарских бројева кошаркашке Лиге БиХ: У бубњу 14 клубова

БАЊАЛУКА - Кошаркашка Лига БиХ идуће сезоне бројаће 14 клубова умјесто прошлосезонских 11, а жријеб такмичарских бројева биће обављен данас, сазнаје “Глас Српске”.

Одлука је то Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ и то нису једине новине које ће бити примјењиване од наредне сезоне. Нова сезона кошаркашког шампионата почеће 5. октобра, док је КС БиХ укинуо плеј-оф па ће нови шампион бити познат након што буде одиграно десет кола лигашког дијела Лиге шест коју ће чинити првих пет тимова са табеле након првог дијела сезоне уз јединог учесника из БиХ у АБА лиги Игокеу. Наравно, шампион ће бити екипа која освоји највише бодова, док ће право наступа у АБА 2 лиги стећи тимови на основу даљег пласмана на табели. Клубови су били против доигравања, јер се тиме улази у шести мјесец календарске године, што значи исплату још једне плате играчима, а то представља велики ударац за буџете свих екипа учесница.

Клубови који су стекли право наступа из нижих рангова потврдили су свој наступ и већ формирају тимове за нове сезоне. Шампион Републике Српске први пут постала је Јахорина, прваци КС Херцег-Босне постали су кошаркаши Мостара, а у Систему А најбоља је била екипа Радничког из Горажда. Поред њих наступиће још Борац, Славија, Младост, Леотар, Босна, Широки, Слобода, Промо, Спарс, Орловик и Посушје који су прошле сезоне сачували свој статус који није обезбиједио једино посљедњепласирани Приједор-Спартак због лошијег међусобног скора са Посушјем током цијеле сезоне. Приједорчани су били убијеђени да су изборили опстанак, али је КС БиХ појаснио да је Посушје у предности јер је славило у три од четири одигране утакмице током сезоне.

Уједно, биће укинута и Лига за опстанак која је играна прошле сезоне, а поједини клубови су се бунили што је морају играти, првенствено због тога што је то нови ударац на њихове буџете јер су били у обавези да одиграју нових десет утакмица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана