Изненађујућа статистика: Ђоковић у дресу Србије против топ 5 играча

ГС
Изненађујућа статистика: Ђоковић у дресу Србије против топ 5 играча

Новак Ђоковић је у суботу против Јаника Синера доживио један од најтежих пораза у каријери.

Догодило се то у оквиру полуфинала Дејвис купа у Малаги, а Новак у том дуелу није искористио три везане меч лопте.

На крају је изгубио, баш као и селекција Србије, коју је Италија прошла после дубл меча, те у финалу дан касније савладала Аустралију за другу титулу у Дејвис купу.

Новаков пораз од Синера био је први за њега у Дејвис купу још од 2011. године, када је предао сусрет Хуану Мартину дел Потру.

Рекорди и задивљујуће статистике су углавном на Новаковој страни, међутим, једна, која се тиче мечева против Топ 5 играча у Дејвис купу и на Олимпијским играма – није.

Наиме, Новак је у ова два такмичења на скору 0-7 када су у питању сусрети против неког од најбољих пет играча у том тренутку, преноси Б92.

Први пораз претрпео је од Роџера Федерера у Дејвис купу 2006, потом и од Николаја Давиденка 2008, да би од Рафаела Надала био поражен исте године на ОИ у Пекингу, а онда и у Дејвис купу годину дана касније.

Енди Мари га је победио 2012. у Лондону, Саша Зверев 2021. у Токију, те сада Синер на финалном турниру Дејвис купа у Малаги.

То је ако говоримо о Дејвис купу и Играма, али треба рећи да је Србија захваљујући Новаку 2020. освојила први АТП куп, тако што је Ђоковић на том турниру победио Рафаела Надала и Данила Медведева, у том тренутку Топ 5 играче на АТП листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана