Игор Јосиповић, ново појачање КК Приједор Спартак: Не плашим се улоге лидера

Дарко Драгичевић
Игор Јосиповић, ново појачање КК Приједор Спартак: Не плашим се улоге лидера

ПРИЈЕДОР – Кошаркашки клуб Приједор Спартак потписао је уговор са искусним центром Игором Јосиповићем. Након довођења неколико младих кошаркаша екипа, коју води тренер Данило Палалић, је ријешила и највећи проблем на центарској позицији.

Јосиповић се тако након двије године проведене у иностранству враћа у првенство БиХ гдје је са пуно успјеха носио дресове Борца, Леотара, Младости и Спарса.

Поред тога играч је наступао у бројним тимовима у иностранству. Посљедње сезоне је играо у чешкој гдје је освојио Куп ове земље, те завршио на другој позицији у првенству.

- Искрено доста је било путовања по иностранству. Желио сам да пронађем ангажман ближе кући да полако приводим и играчку каријеру крају, те да будем уз породицу и пријатеље. Приједор Спартак је био веома коректан, стрпљив и то је пресудило. Свиђа ми се и сам концепт екипе која је пуна младих домаћих играча који би уз неколико нас старијих требало да напредује - истакао је Јосиповић.

Он ће бити најстарији играч у екипи и сигурно је да се очекује да буде и лидер.

- Навикао сам на то већ у Спарсу, гдје сам био међу најстаријим кошаркашима. Ништа ново за мене, на плашим се улоге лидера. Покушаћу да помогнем екипи на најбољи начин, али и младим кошаркашима да изгурају ову дебитантску сезону у елитном рангу такмичења - додао је искусни центар.

Приједор је досад сачувао већи дио екипе из прошле сезоне, а уз то су доведени Рајко Гутаљ и Андреј Бојанић.

- Управа и стручни штаб Приједор Спартака су били максимално коректни. Јасно су рекли своје жеље, могућности. Њихова прва жеља је да ова млада екипа напредује током сезоне. Наравно главни циљ је опстанак, али нема превеликог притиска. Тим ће покушати да расте кроз сезону да буде све бољи и имају континуитет на клупи као и у саставу тако да вјерујем да ћу се брзо уклопити уз те младиће - додао је на крају Јосиповић.

Тренер био саиграч

Јосиповића ће у Приједор Спартаку сачекати тренер Данило Палалић. Занимљиво је да су њих двојица неколико сезона били и саиграчи. Прво су били у КК Борац гдје су освојили Куп и првенство Српске, а затим су сарађивали и у Леотару. У новој сезони ће тако опет сарађивати, али овај пут са других позиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана