Игор Додик открио планове око ФИБА Лиге шампиона

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Игор Додик, генерални менаџер Кошаркашког клуба Игокеа изабран је у друштво девет чланова Савјета ФИБА Лиге шампиона.

Додик каже да је ФЦ почаствован указаном приликом да, као једини представник регионалне кошарке, својим дјеловањем допринесе даљем развоју овог европског такмичења.

ФИБА Лига шампиона у протеклом периоду је показала оправданост свог постојања, а наредних сезона требало би да буде још квалитетнија.

„ФИБА Лига шампиона и њено руководство из године у годину расту, а то су јуче и презентовали. Бројке које су приказали стварно су импресивне и показују да се доста ради на унапређењу саме лиге, али и пратилаца и навијача. Мислим да будућност ФИБА Лиге шампиона не одређују само челни људи лиге.

Тренутно су у преговорима и са људима из Евролиге и НБА. Мислим да ће још само једна сезона бити у овом формату, а онда ће од сезоне 2025/2026 бити у неким другим околностима и форматима. Наравно, више детаља о свему биће познато када за то дође вријеме и ако се постигне договор“, каже Додик за АТВ.

Игокеа сезонама уназад је стални учесник ФИБА Лиге шампиона и то ће тако остати и у наредном периоду, каже Додик који се осврнуо и на скору Скупштину АБА лиге на којој ће се гласати и о приступу „Пројекта Дубаи” регионалном такмичењу.

„Што се тиче Игокее, највећи изазов ове сезоне је била организација утакмица турских и израелских тимова. Понудили смо се да будемо домаћини и да им обезбиједимо гаранције и сигурност да одиграју утакмице код нас. Мислим да је будућност КК Игокеа у ФИБА Лига шампиона, без обзира што 12. марта имамо гласање на Скупштини АБА лиге око приступа регионалном такмичењу клуба из Дубаија.

Мислим да већ постоји већина за „зелено свјетло” и да ће то да буде изгласано. Генерално, оно што нас у Игокеи највише интересује јесте да будемо стални учесници Лиге шампиона. Треба да прикупимо бодове кроз такмичење и кроз побједе што у лигашком дијелу, што у другој фази, ако прођемо“, каже Додик.

Генерални менаџер Игокее каже да ја захвалан на прилици која му је указана од стране ФИБА Лиге шампиона.

„Сигурно да ми много значи чланство у Савјету ФИБА Лиге шампиона и привилегија је бити у том друштву. Једини сам представник регионалне кошарке. Савјет броји девет чланова. На нама је да расправљамо о идејама и плановима за даљи развој такмичења, а одлуке које донесемо иду на Извршни одбор ФИБА Лиге шампиона. Они на основу тих идеја и планова доносе даље закључке“, рекао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана